Kumasi Drinks

Kumasi Drinks maakt frisdrank van het restproduct van de cacaovrucht. Lars Gierveld kwam op het idee tijdens het maken van een documentaire over de cacao industrie in West-Afrika.

Weinig geld

“Cacaoboeren verdienen veel te weinig geld, dat weten mensen wel. Maar wat mensen niet weten is dat ze het witte sap dat om de boon heen zit weg laten lopen, terwijl dat dus echt heel lekker is”, aldus de ondernemer.

Zo ontstond het idee voor een frisdrank. “Op die manier is er minder voedselverspilling en kunnen de cacaoboeren extra geld verdienen aan hun oogst”, voegt hij toe.

Impact maken

Dat PIM voor Kumasi enorm belangrijk is geweest, staat volgens Gierveld als een paal boven water. “Wij willen natuurlijk impact maken, maar om impact te maken moet je ook de markt veroveren en daar heb je geld voor nodig. PIM heeft ons gekoppeld aan partijen die geld hebben en heeft ons ook goed geholpen om het juiste pitch deck neer te zetten.”

Lars Gierveld was één van de ondernemers die aanwezig was tijdens het Ecosysteem NH dinner afgelopen vrijdag 17 september in restaurant Dauphine in Amsterdam.

• Meer weten over PIM? Lees hier meer en plan een intake of ga zelf aan de slag met onze online academy

In settings: categorie aanpassen, naar options, logo toevoegen (1:1), url aanpassen naar bedrijfsnaam, expert toevoegen (1e alinea) en publiceren.

Previous
Previous

European Sleeper

Next
Next

NeuroReality