PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

PIM-Adviseurs uitgelicht: Els van der Werf en Boris Polm

Eens in de zoveel tijd stellen wij hier de adviseurs uit ons team aan jullie voor. Vandaag stellen we Els van der Werff en Boris Polm aan je voor.

els.png

Els van der Werf

Denk je aan corporate finance, herstructurering van bedrijven of aandeelhouders en hun dynamiek, dan denk je aan Els. Bij bedrijven als KPMG en ABN AMRO heeft zij de fijne kneepjes geleerd van financieringskwesties die spelen bij hoofdzakelijk corporate klanten, waaronder een aantal familiebedrijven. Hoe ga je als familiebedrijf om met opvolging? Wat doe je als je je bedrijf wilt verkopen? Hoe kunnen we onze groei het beste financieren? Els weet het. Omdat in Els ook veel ondernemersspirit verborgen zit, richtte zij in 2008 als zelfstandige Something Els in Finance & Strategy op, waar ze strategische en financiële advieswerkzaamheden verrichtte voor ondernemers met persoonlijke- en bedrijfsvraagstukken. Samenwerken in teams staat echter ook hoog op haar lijst van prioriteiten en daarom ging ze in 2011 samen met een partner een nieuw avontuur aan. Samen richtten zij Bloeikapitaal op, waarbij de herstructurering van bedrijven centraal stond.

Inmiddels is Els één jaar werkzaam bij KplusV, waar zij ondernemers in verschillende levensfasen begeleidt bij groei- en financieringsvraagstukken. Ze richt zich hoofdzakelijk op MKB'ers, maar schroomt niet om ook startups van voor naar achter te ondervragen. Ook de kant van de financier is Els niet onbekend. Zo is zij als Investment Manager betrokken bij Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH), net als PIM een financieringsinstrument van de provincie Noord-Holland. Maar alsof dat nog niet genoeg is geeft Els ook les aan architecten over finance. Zodoende kan ze ondernemerschap, innovatie en financiering hiervan vanuit meerdere perspectieven belichten.

In haar werkzaamheden richt Els zich vaak sterk op de persoonlijke kant van de ondernemer. Ze zegt hierover: "Ik ben ervan overtuigd dat de groei van een organisatie start met een helder beeld van de persoonlijke doelen, ambities en karakters van de eigenaren". Daar voegt ze aan toe: "Hoewel eigenaren hun onderneming starten met een sterke gezamenlijke visie over hun doelen en hoe die te bereiken met de onderneming, kunnen er veranderingen in inzicht ontstaan. Ik help ze opnieuw te focussen op en een gezamenlijke visie en strategie om op die manier de verdere groei van de ondernemingen en het creëren van waarde te realiseren.

Naast ondernemers te helpen groeien en bloeien, geniet Els volop van zeilen, wandelen en haar gezin.

Boris Polm

Boris.png

Boris is in het PIM-team degene met de meeste kennis van medische technologie en ontwikkelingen daaromtrent. Zijn achtergrond ligt in Leiden, waar hij biomedische wetenschappen studeerde. Vanuit hier ontwikkelde hij een interesse voor ondernemerschap en innovatie, waarvoor dit vakgebied zich uitstekend leent. Hij zag dat hier niet alleen veel kansen voor snelle ontwikkeling liggen, maar dat deze ontwikkelingen ook veel positieve impact kunnen maken. Hoewel Boris de onderzoekende kant van deze sectoren interessant vindt – hij heeft twee onderzoeksstages gedaan bij het Leiden UMC – besloot Boris toch om zijn passie voor de innovatieve kant te volgen.

Zijn kennis en kunde zet Boris via KplusV in bij PIM. Na een succesvolle stage, waar hij aan de basis stond van een aantal van KplusV's methodieken, bleef hij daar hangen in het team Ondernemen, Innoveren en Groeien. Naast PIM houdt Boris zich ook bezig met het programma Ready to Scale, een programma waarbij scale-ups gebruik kunnen maken van de hulp van allerlei dienstverleners. Maar omdat de grootste passie van Boris in de hoek van medische- en biotechnologie zit, heeft hij zich ook gecommitteerd aan Stichting MedtechPartners als programmamanager. Daarnaast is hij betrokken bij de oprichting van Stichting BiotechPartners. Vanuit deze platformen helpt Boris ondernemers om de volgende stap te zetten en hun producten sneller naar de markt te brengen.

Over zijn werkzaamheden zegt Boris: "Tijdens mijn werk raak ik gemotiveerd door de geweldige innovaties die ik voorbij zie komen. Hierdoor ben ik altijd gedreven om het beste uit mezelf én de ondernemer te halen. Elke ondernemer en elke innovatie is uniek. Door samen te werken en kennis en krachten te bundelen leren beide partijen elke dag weer nieuwe invalshoeken van ondernemerschap, financiering en ontwikkelingen in de markt. Zo blijven startups zich continu doorontwikkelen en ikzelf zeker ook."

Een passie die Boris naast medische technologie heeft is wielrennen. Samen met onder meer collega Joep van Gelder, die ook graag op de racefiets springt, maakt hij graag tochten door het land.

Els en Boris staan klaar om ondernemers te helpen met hun uitdagingen rondom groei en financiering. Heb jij als ondernemer zo'n vraag? Neem dan contact op met PIM via info@pimnh.nl.

Eva Kleingeld