PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

Sonarski ontvangt MIT-subsidie van de Provincie Noord-Holland

HAARLEM – Het bedrijf Sonarski heeft een subsidie van € 180.000 ontvangen binnen de regeling Mkb Innovatiestimulering Topsectoren Noord-Holland (MIT) van de Provincie Noord-Holland. De MIT is bedoeld om innovatie bij het mkb te stimuleren en zo een duurzame en concurrerende economie te ondersteunen. De MIT kan worden aangevraagd voor R&D-samenwerkingsprojecten en haalbaarheidsprojecten. Sonarski gaat dit budget gebruiken om hun sonarboot te ontwikkelen.

Sonarski ontwikkelt met het gebruik van sonar- en lasertechniek een oplossing om in hoge resolutie onderwaterbeelden te kunnen maken. Sonarski bestaat uit een consortium van de gespecialiseerde bedrijven Kapiteinlabs, BETACITY, JRS Solutions en Shipcraft.

Met de MIT-subsidie gaat Sonarski de basisversie van hun sonarboot ontwikkelen. Met een elektrisch vaartuig met een hydraulische arm en hightech sonarapparatuur kunnen ze zo de onderwaterwereld in beeld brengen, om te beginnen in Haarlem en in Amsterdam. Hiermee kunnen ze afval op de bodem en zwakke plekken in de kademuren snel en kosteneffectief in kaart brengen. Ook wordt er samengewerkt met de Hogeschool van Amsterdam om de verschillende onderdelen uit te testen.

CEO André Kapitein van Sonarski toont zichzelf tevreden met het binnenhalen van de subsidie. “Het binnenhalen van een MIT-subsidie heeft nogal wat voeten in de aarde. Het is een lang traject waarbij veel partners betrokken zijn en je een goed projectplan in moet dienen. Hierbij zijn we uitstekend ondersteund door Valerie Vallenduuk van PIM Noord-Holland.”

Eerder haalde Sonarski al een proof-of-conceptinvestering van € 300.000 op bij het Innovatiefonds Noord-Holland.

Eva Kleingeld