PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

Een gezonde crowdfundingcampagne met PIM-deelnemer Grünten

Grünten.png

Taart, heerlijk toch? Het zou alleen niet verantwoord zijn om er te veel van te eten. Taart bij het ontbijt? Beter van niet. Maar wie denkt dat het niet mogelijk is om van taart iets gezonds van te maken, komt bedrogen uit. PIM-deelnemer Berend Eberson heeft met Grünten namelijk een ontbijtproduct ontwikkeld dat smaakt naar taart, maar boordevol groenten zit. Het bevat wel 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten.

Ondernemen na je studie: zet je expertise effectief in

"84% van de Nederlanders eet te weinig groente. Tijdens mijn studie gezondheidswetenschappen leerde ik dat dit hoofdzakelijk komt doordat we alleen 's avonds groente eten", verklaart Grünten-oprichter Berend. "250 gram in één maaltijd is een grote uitdaging. Ik vond dat dit anders moest en ben na mijn studie gestart met Grünten. Mijn missie is om ervoor te zorgen dat elke Nederlander op een makkelijke en lekkere manier dagelijks voldoende groente kan eten door de dag al te starten met 50% van die portie. Omdat niemand echt blij wordt van een stronk Broccoli als ontbijt heb ik ervoor gekozen om Grünten ook écht lekker te maken en heb ik drie Havermout-groente-ontbijtjes in taartsmaken ontwikkeld."

Grünten2.png

Grünten is verkrijgbaar in drie smaken: Apple Pie, Carrot Cake en Red Velvet Brownie. "De markt reageert ontzettend positief. Binnen zeven maanden nadat ik begon met het opstellen van een ondernemingsplan werd Grünten gelanceerd in de schappen van Marqt. Voor een nieuw product loopt het hier erg goed en ik krijg dagelijks aanvragen van cateraars, horecazaken en winkels die ook Grünten willen gaan verkopen. Om dit mogelijk te maken en door te kunnen groeien naar heel Nederland ben ik een crowdfunding gestart."

 

Hulp bij crowdfunding: hoe PIM Berend begeleid

Vanuit PIM zijn in eerste instantie Marc Hoogvliet en later ook Paul Dankers en Joep van Gelder ingeschakeld om Grünten naar nieuwe hoogten te helpen. "Van voeding, gezondheid en gezondheidsgedrag weet ik een heleboel, maar op het gebied van ondernemen en financiën kan ik wel wat hulp gebruiken. Bij de opstart van Grünten heb ik veel mijn eigen netwerk ingezet, maar het is erg prettig om momenteel met een maatwerktraject begeleid te worden door PIM. Ik kan hier al mijn financiële vragen stellen waar mijn boekhouder geen raad mee weet en het is soms ook erg fijn om een klankbord te hebben om kritische feedback te ontvangen op de ideeën die ik heb."

 

Wil je Berend helpen in zijn missie om heel Nederland voldoende groente te laten eten? Steun dan zijn crowdfundingcampagne op Crowdaboutnow.

 

Of wil je zelf ook de hulp van PIM inschakelen? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop.

Lennart Freud