PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

PIM-adviseurs uitgelicht: Jeroen Biesbroek en Thomas Ticheloven

Eens in de zoveel tijd stellen wij je hier voor aan de adviseurs die bij PIM werken aan het helpen van ondernemers bij hun financieringsvragen. Vandaag lichten we niet één, maar twee adviseurs uit: lees verder en maak kennis met Jeroen Biesbroek en Thomas Ticheloven.

Jeroen Biesbroek: succes organiseer je simpel

Jeroen-Biesbroek

Jeroen Biesbroek is vanuit KplusV betrokken als adviseur bij PIM. Hij heeft een financiële achtergrond en in die hoedanigheid een achtergrond als Associate bij PwC. Naast het controleren van jaarrekeningen hield hij zich daar bezig met het adviseren en begeleiden van diverse MKB-ondernemingen rondom administratieve organisatie en interne controle. Daarna heeft hij jarenlang in een verscheidenheid aan interim rollen gewerkt als CEO, CFO en projectleider. Hier hield Jeroen zich bezig met onder andere organisatieontwikkeling en -optimalisatie, internationale bedrijfsvoering en verandertrajecten. De verscheidenheid aan bedrijven is groot: groot en klein, nationaal en internationaal,  productie en dienstverlening, profit en non-profit. Gedurende de afgelopen twintig jaren heeft Jeroen in zijn interim rollen veel meegemaakt, van grote successen tot een faillissement. "Twintig erg leerzame jaren. Ik ken het klappen van de zweep", vertelt hij over deze periode. "De lessen die ik daar geleerd heb, neem ik mee in mijn begeleiding om ondernemers op weg te helpen naar succes".

"Ik geloof in succes dat simpel is georganiseerd. Ondernemers maken het zichzelf vaak veel te moeilijk. Daardoor organiseren ze hun eigen falen". Jeroen houdt ervan om met gestrekt been trajecten met ondernemers in te gaan. Hij daagt ze uit en bevraagt ze kritisch over de essentie van hun bedrijf. Een van zijn krachten is om deze essentie van zaken samen met hen naar boven te krijgen. Dit is voor ondernemers soms een lastige, doch waardevolle exercitie: "Ik vertel ondernemers vaak dat ze me irritant zullen vinden, maar dat ze aan het einde van een traject dankbaar zullen zijn", aldus Jeroen. Inmiddels heeft hij vanuit PIM al ruim vijftig ondernemers geholpen om groei te realiseren met hun bedrijf en financiering aan te trekken. Hier blijft hij voorlopig mee doorgaan: "Het is onwijs leuk om ondernemers te helpen om te groeien en tot bepaalde inzichten te komen. En van iedere ondernemer kan ik ook weer leren. Dat maakt het leven leuk".

Als Jeroen niet bezig is met het adviseren van ondernemers gaat hij graag motorcrossen of wielrennen. Daarnaast brengt hij graag tijd door met zijn vrouw en vier kinderen.

Thomas-Ticheloven.png

Thomas Ticheloven: topprestaties vragen om doorzettingsvermogen

Net als Jeroen is Thomas Ticheloven bij PIM betrokken vanuit KplusV. Vanuit zijn opleidingen in organisatiewetenschappen en ondernemerschap op de Vrije Universiteit Amsterdam neemt hij veel kennis mee over ecosystemen, financiering en verdienmodellen. Daarnaast heeft hij voor de Dienst Werk en Inkomen van de gemeente Amsterdam veel levensvatbaarheidstoetsen uitgevoerd om de kans van slagen van bedrijfsideeën te bepalen. Binnen PIM geeft hij hier met scherpe analyses verder handen en voeten aan. In gesprekken met ondernemers is Thomas doortastend en richt hij zich sterk op kansen die ondernemers kunnen aangrijpen om groei te realiseren en hun verdienmodellen te verbeteren.

Doordat Thomas vanuit PIM al zeker dertig ondernemers begeleid heeft, kent hij inmiddels ook de kant van de financiers als geen ander. Hij is daarom sinds kort naast zijn werkzaamheden bij PIM ook als investment analyst betrokken bij het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH). Daar doet hij ook weer kennis op waarmee hij PIM-deelnemers kan helpen bij het aantrekken van financiering. Thomas is niet voor niets de PIM-adviseur die bij de meeste financieringen betrokken is. "Wie financiering wil aantrekken, moet bij Thomas zijn", grappen zijn collega's dan ook regelmatig, zij het met een serieuze ondertoon. 

Naast zijn werk is Thomas regelmatig te vinden op de atletiekbaan. Als hinkstapverspringer maakt hij furore aan de Nederlandse top. Het sporten vergelijkt hij met ondernemerschap: "De weg naar een topprestatie vraagt om doorzettingsvermogen en prestatiegerichtheid. Als je dan uiteindelijk je doel bereikt, geeft dat een waanzinnig gevoel. Zo’n zelfde gevoel krijg ik als we financiering voor een ondernemer realiseren of als we op een andere manier helpen met groeien". 

Hulp bij financiering nodig?

Zowel Jeroen als Thomas staan klaar om ondernemers te helpen bij hun uitdagingen rondom financiering. Heb jij als ondernemer zo'n vraag? Neem dan contact op met PIM via info@pimnh.nl.

Lennart Freud