PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

PIM-deelnemer uitgelicht: Landmarkt

logo landmarkt.png

Een supermarkt waar de kwaliteit van het voedsel centraal staat en waar de producten afkomstig zijn van lokale boeren, telers en ambachtelijke leveranciers – dat is de gedachte achter Landmarkt van ondernemer Thijs van Banning. Landmarkt is een overdekte versmarkt in Amsterdam waar je de lekkerste en meest verse lokale producten vindt. Thijs werkte een tijd voor Ahold, waar hij merkte dat het verhaal achter het voedsel verdween. Dat verhaal wil hij met Landmarkt weer terugbrengen.

Landmarkt is een versmarkt in Amsterdam-Noord met focus op verse en lokale producten. De producten worden ingekocht bij honderd kleine telers, boeren en andere ambachtelijke leveranciers. Landmarkt is er voor lekkerbekken die vinden dat eten vooral leuk en lekker moet zijn. Thijs zorgt ervoor dat het verhaal achter de producten niet verloren gaat door te werken met verschillende afdelingen die als eigen winkels opereren. Deze worden geleid door ambachtslieden die alles weten van hun product. Zo heeft Landmarkt een slagerij, bakkerij, visafdeling en diverse andere versafdelingen. De ambachtslieden zijn verantwoordelijk voor de eigen afdeling en kunnen zo hun eigen expertise inzetten en daarmee de beste kwaliteit garanderen. Daarnaast kunnen de producten direct geproefd worden in het restaurant.

Financiering voor verbouwing en zonnepanelen 

landmarkt-verduurzaming-pand.jpg

Landmarkt is momenteel bezig met een grote verbouwing waarmee zij 350m² extra winkeloppervlakte krijgen waarmee de groenteafdeling, de afdeling kruidenierswaren en het restaurant uitgebreid worden. Hiermee kunnen ze nóg meer verse producten aanbieden. Daarnaast plaatst Landmarkt zeshonderd zonnepanelen op het dak om zoveel mogelijk in de eigen energiebehoefte te kunnen voorzien. PIM-adviseurs Els van der Werf en Thomas Ticheloven hebben Thijs en Landmarkt geholpen bij het aantrekken van financiering voor de verbouwing en de zonnepanelen. 

 

Het doel van Thijs is om, naast de vestiging in Amsterdam, nog een aantal vestigingen van Landmarkt in Nederland te openen. Zo kunnen nog meer mensen genieten van vers, lokaal en écht lekker eten. Wil je meer weten over Landmarkt? Neem dan een kijkje op de website

Vraag over financiering? 

Wil je ook hulp van PIM bij het aantrekken van financiering? Stuur een e-mail naar joep@pimnh.nl.

Lennart Freud