PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

PIM-deelnemer uitgelicht: Van Riswick B.V.

Maandelijks lichten wij een PIM-deelnemer uit. Deze maand is dat Van Riswick B.V., een uniek Noord-Hollands bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van indoor en outdoor adventure concepten.

Van Riswick B.V. is marktleider in Nederland in deze unieke branche en verantwoordelijk voor bijna alle opgeleverde adventure concepten. Adventure concepten bestaan o.a. uit klimparken, klimbossen, ziplines, klimwanden en parkconcepten waarin actief getraind, gespeeld en gesport kan worden en die voor gebruikers het dagelijkse leven een stuk avontuurlijker maken. De slogan van Van Riswick B.V. luidt: We build adventure!

De missie van Van Riswick B.V. is om door middel van betrokkenheid, duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit steeds weer nieuwe en innovatieve concepten op te leveren. Van Riswick B.V. staat niet tegenover, maar naast de klant om door middel van jarenlange ervaring en expertise mee te denken en te adviseren. Het bedrijf onderscheidt zich van anderen door degelijke en robuuste bouwstijl, daarnaast hebben zij een eigen ontwikkeld en gepatenteerd CE-gecertificeerd continu zekeringssysteem waarmee veiligheid, kwaliteit en gebruiksgemak voor de adventure concepten gegarandeerd wordt. De parken zijn altijd voorzien van duurzaam FSC en PEFC gecertificeerd hout en zij dragen hiermee bij aan verantwoorde bosbouw. Alle parken worden bovendien, kort na de bouw door TÜV SÜD Benelux of door OCB gekeurd en gecertificeerd.

Ondernemer Alex van Riswick geeft aan dat het bedrijf, sinds de verhuizing van België naar Noord Holland, in een enorme groeifase zit en hij heeft PIM ingeschakeld om mee te denken de huidige ontwikkelingen te borgen. Daarnaast is het voor bedrijven die overkomen vanuit het buitenland gecompliceerder om in Nederland bepaalde processen in gang te zetten. De initiële hulpvraag van Alex resulteerde in de behoefte om een vergroting van het werkkapitaal te genereren om de kapitaal intensieve groei voor te financieren. Met PIM-adviseurs Jeroen Biesbroek en Steven Hager zijn vervolgens sessies ingezet om dit te bewerkstelligen, maar door slimme herstructurering en productieproces optimalisatie kon al voldoende groeivoorraad worden opgebouwd zonder vreemd vermogensverschaffer. Alex kan door de herstructureringen zijn expertise verder inzetten voor verdere productontwikkeling en het te volgen groeiscenario in eerste instantie zonder externe financiering bewerkstelligen.

Ben jij als ondernemer ook op zoek naar financiering om je bedrijf te vestigen of groeien, en kan PIM je hierbij helpen? Neem contact met ons op en we plannen graag vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je de producten van Van Riswick BV uitproberen? Neem dan eens een kijkje bij o.a. Fun Valley in Maastricht, Snowworld Landgraaf, Klimbos Garderen of CenterParcs. Ben je geïnteresseerd en wil je de ontwikkelingen van Van Riswick BV volgen? Kijk dan op www.van-riswick.eu of volg ze op Instagram en Facebook!

Eva Kleingeld