PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

PIM 1 jaar!

Op woensdag 11 juli vierden we dat PIM één jaar is geworden. Maar deze dag was niet alleen het verjaardagsfeestje van PIM, maar ook de viering van de samenwerking met Rabobank in Noord-Holland. Gedeputeerden Jaap Bond en Jack van der Hoek brachten een werkbezoek aan twee PIM-ondernemers. De dag werd afgesloten met een speciale bijeenkomst voor PIM-ondernemers en een borrel. 

4512807056_IMG_0592.jpg

Gedurende de middag bezochten gedeputeerden Jack van der Hoek en Jaap Bond twee PIM-ondernemers. De eerste PIM-ondernemer die werd bezocht was PUUR groenten. PUUR groenten zit gevestigd in Middenmeer en heeft zich gespecialiseerd in het telen van mini- en microgroenten, kruiden en eetbare bloemen. Aan het hoofd van dit bedrijf staan Han en Saskia Lammers die de gedeputeerden een warm welkom heetten. De dag begon met koffie aan de keukentafel van Han en Saskia waarbij ze meer vertelden over hun toekomstplannen en ideeën. Vervolgens kregen de gedeputeerden een rondleiding door de kas, waarbij de bezoekers de mogelijkheid hadden om bijna alles te proeven. 

 

4485290864_IMG_0628.jpg

Na dit bijzondere bezoek, maakten de gedeputeerden hun weg naar MX3D in Amsterdam. Dit bedrijf ontwikkelt en onderzoekt robotische 3D-printtechnologie. Momenteel wordt er bij MX3D gewerkt aan de eerste stalen brug ter wereld die 3D wordt geprint door robots. Deze brug zal uiteindelijk in het centrum van Amsterdam worden geplaatst. De gedeputeerden kregen uitgebreid uitleg van Gijs van der Velden over hoe MX3D was ontstaan en hoe het proces naar de bouw van een roestvrijstalen 3D brug is verlopen. 

Aan het eind van de middag verzamelden zich (oud) PIM-deelnemers in de Mondriaantoren waar PIM een speciale bijeenkomst had georganiseerd om het éénjarig bestaan van PIM te vieren. Tijdens de middag werden de resultaten van PIM gedeeld. Daarna kreeg PIM-adviseur Hans Janssen het woord en vertelde hij zijn succesvolle ondernemersverhaal. Vervolgens vertelde Nich Schils van startup en PIM-deelnemer TIQ meer over hoe hij financiering heeft opgehaald en hoe PIM hem daarbij heeft ondersteund. De middag werd afgesloten met een toast waarbij PIM en Rabobank proostten op het toppartnerschap van drie jaar, dat onlangs is aangegaan. Daarna borrelde de groep aanwezigen nog wat na.

4500739280_IMG_0662.jpeg
Eva Kleingeld