PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

PIM bij Refugees Forward

Op dinsdag 10 juli was PIM Noord-Holland te gast bij Refugees Forward. Refugees forward ondersteunt nieuwkomers met een vluchtelingen achtergrond bij het opzetten van een onderneming. Vanuit PIM waren we uitgenodigd bij een oefenronde voor hun grote evenement op 22 juli. We gaven de ondernemers feedback over hun businessplan en over hun pitch. 

Refugees Forward traint in samenwerking met ACE incubator nieuwkomers in ondernemerschap door middel van een incubation programma. Gedurende een traject van vier maanden leren deelnemers van het programma de ins en outs van ondernemen. Na vier maanden is het businessplan af, zijn er verbindingen gelegd met investeerders en worden de deelnemers gestimuleerd om hun bedrijf ook daadwerkelijk op te richten.

Voor de eerste editie van het programma hadden zich 70 personen aangemeld. Daaruit kwamen 40 intakes voort, waarna 23 ondernemers werden uitgenodigd. Uiteindelijk bleven er vijftien ondernemers over die werden uitgenodigd om deel te nemen aan het incubation programma in Amsterdam.  

Ter voorbereiding op het afsluitende evenement van Refugees Forward, gaven wij samen met adviseurs van andere organisaties, waaronder PDENH, KplusV en Rabobank, feedback op pitches en businessplannen. De deelnemers kregen daarbij concrete handvatten om mee aan de slag te gaan zodat ze op 22 juli goed beslagen ten ijs gaan. Zo beantwoordden we vragen over financiering, gaven we concrete tips om de propositie van de deelnemers aan te scherpen en gaven we strategisch advies over hun groeipad.

De groep ondernemers bestond uit zes personen die allemaal uit een ander land kwamen. Zo kwamen de ondernemers onder andere uit Cuba, Jemen en Wit-Rusland. Alle zes pitchten zij hun idee ter voorbereiding op de finale die op 22 juli zal plaatsvinden in Amsterdam.  Iedereen is tijdens deze finale welkom. Meld je aan via:

 

Eva Kleingeld