PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

PIM-deelnemer uitgelicht: Innovation in Motion

Een kwartier voor de wekker je gordijnen automatisch open laten gaan. 's Ochtends wakker worden met het zonnetje op je gezicht. Met de Slide brengt Innovation in Motion het eerste slimme gordijnensysteem op de markt dat kan worden toegepast op je bestaande gordijnen, met minimale moeite.

Innovation in Motion gelooft in slimme oplossingen om het dagelijks leven makkelijker te maken. De Slide is het eerste product, maar het bedrijf heeft als doel om het assortiment aan Smart Home producten uit te breiden. Ze richten zich daarbij specifiek op slimme motorisatie. Deze markt bestaat momenteel vooral uit dure en ingewikkelde producten. Thijs Olthof en Kaj Beetstra, founders van Innovation in Motion, willen hun producten zo ontwikkelen dat ze goedkoop in de markt staan, én eenvoudig te installeren en gebruiken zijn.

De ontwikkeling van dit bedrijf is niets minder dan indrukwekkend te noemen. Na een succesvolle Kickstarter campagne, waarbij het doel met 500% overschreden werd, is de Slide momenteel te koop in pre-order via Indiegogo.

Thijs: "Crowdfunding stelde ons in staat om de vraag naar ons product te valideren. Dankzij Kickstarter konden we dit direct bij de eindconsument doen. We hebben nu bovendien een klankbord van duizenden early adopters die ons hebben geholpen bij het vaststellen van de uiteindelijke productpropositie, voordat we de markt op gaan. Op deze manier bouw je een enorme voorsprong op."

Het product is uitgelicht door zowel Nederlandse media (NRC, Tweakers.net, Sprout en Quote) als internationale media (The Verge, PCMag, ViralThread), en staat al in de aandacht van grote distribiteurs en afnemers. Zo snel de productieband gaat lopen, kan er serieus verkocht en geleverd gaan lopen.

Om dit soort ontwikkeling te kunnen waarborgen, is natuurlijk financiering nodig. Om het productieproces voor te bereiden, de productie aan te zetten en voorraden op te bouwen, is Innovation in Motion momenteel met een nieuwe financieringsronde bezig. PIM helpt het bedrijf met het aanscherpen van de propositie, het overkomen van de laatste uitdagingen en het vinden van de juiste

investeerders. In samenwerking met adviseurs Hans Janssen en Boris Polm zetten Thijs en Kaj de puntjes op de i en wordt het grote netwerk van PIM ingezet om dit mooie bedrijf een kans te bieden door te ontwikkelen.

Thijs: "De grootste uitdaging in deze fase is het vinden van de juiste investeerder die past bij deze fase in ons bedrijf. Met PIM willen we investeerders bereiken die vroeg instappen, dus voordat we op de markt zijn, en ons daarnaast met hun ervaring en kennis kunnen helpen bij het lanceren van ons eerste product."

Ben jij als ondernemer ook op zoek naar financiering om je bedrijf te vestigen of groeien, en kan PIM je hierbij helpen? Kan PIM jou verder helpen met de ontwikkeling van je bedrijf? Neem contact met ons op en we plannen graag vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Ben je geïnteresseerd in de Slide of andere ontwikkelingen van Innovation in Motion? Kijk dan even op www.innovationinmotion.nl.

 
 
 
Kaj Beetstra.jpg
Michelle Koopman