PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

PIM ondernemer Waka Waka naar de beurs

PIM ondernemer WakaWaka, gaat als eerste Europese B Corporation naar de beurs. Het bedrijf, dat powerbanks en verlichting op zonne-energie produceert, biedt certificaat-aandelen aan via NPEX, de beurs voor MKB. B Corporations zijn onafhankelijk gecertificeerde bedrijven ‘that use business as a force for good’ 

Wereldwijd hebben meer dan 1,2 miljard mensen geen toegang tot elektriciteit. Mensen moeten zich voornamelijk behelpen met kaarsen en kerosinelampen. “Dat is niet alleen gevaarlijk, vervuilend en duur, maar ook slecht voor de gezondheid.” zegt medeoprichter Maurits Groen. WakaWaka maakt gebruik van de grootste, gratis energiebron ter wereld om deze mensen te helpen aan een duurzaam alternatief: de zon. Het bedrijf hanteert een uniek businessmodel. Consumenten kopen een duurzame, zeer efficiënte solar lamp of powerbank en WakaWaka helpt minimaal een persoon in een gebied zonder elektriciteit toegang te krijgen tot licht en stroom.

In 2017 is de omzet van het bedrijf met bijna 40% gestegen t.o.v. 2016. Het aantal winkels in Europa en de Verenigde Staten is in 2017 verdrievoudigd naar ruim 600 verkooppunten. WakaWaka wil in 2020 minimaal 5 miljoen mensen van licht hebben voorzien. Het bedrijf heeft tevens de ambitie het meest duurzame consumenten merk in de wereld te zijn voor energie-oplossingen. Om continu te verbeteren in de zorg voor mens en planeet is er groei nodig. Het bedrijf stimuleert deze groei door aandelen aan te bieden via NPEX. WakaWaka wil 2,5 miljoen euro ophalen in deze bijzondere financieringsronde. Investeerders kunnen al vanaf 500 euro instappen, de ronde staat nog open tot eind mei. Meer informatie is te lezen op: www.npex.nl/wakawaka

Eva Kleingeld