PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

4 tips bij de voorbereiding van een financieringsaanvraag

Vaak krijgen wij ondernemers die op korte termijn financiering nodig hebben. Op dat moment zit de haast er flink in. Echter duurt het ophalen van financiering vaak zes tot negen maanden. Dat is dus eigenlijk een heel proces. In deze blog geven we je tips hoe je zelf al voor een deel kan zorgen dat je onderneming wordt klaargestoomd voor een financieringsronde.

Propositie op orde

Zorg ervoor dat je jouw propositie op orde hebt. Het is belangrijk dat direct duidelijk wordt wat jouw onderneming precies doet. Financiers of andere helpende partijen moeten dit niet nog uren hoeven onderzoeken op Internet.

Pitch

De pitch van jouw bedrijf is erg belangrijk. Zorg voor een goed voorbereide elevator pitch. Investeerders zijn op zoek naar ondernemers die in een paar worden duidelijk kunnen maken wat ze precies doen en wat ze willen gaan doen.

Financieringsbehoefte

Waarom heb je een financieringsbehoefte? Waar is de financiering exact voor nodig? Probeer dit zo duidelijk en overzichtelijk mogelijk te verwoorden. Het is belangrijk dat je de investeringsaanvraag kunnen onderbouwen. Zo is het van belang dat je offertes hebt van een aannemer wanneer je wil verbouwen of van een leverancier van een bepaalde machine die je wil aanschaffen. Daarnaast moet het plan niet alleen cijfermatig in orde zijn, maar het moet ook stroken met de missie en visie van jouw bedrijf.

Financiële prognose

Heb je een gedetailleerde financiële prognose die je kan presenteren? En heb je eventueel een plan B om financiële tegenvallers op te vangen? Dit zijn allemaal gegevens die investeerders graag zien. Immers zijn dit belangrijke gegevens wanneer zijn geld gaan steken in jouw onderneming.

Wanneer je de bovenstaande gegevens op orde hebt, is het alweer makkelijker om de stap te maken naar een financieringsronde en kan je ook sneller concreet geholpen worden door adviseurs. Heb je vragen of ben je op zoek naar financiering? Neem contact met ons op. 

Eva Kleingeld