PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

Eerste resultaten PIM Noord-Holland

Deze maand verschenen de eerste resultaten van het programma van PIM Noord-Holland. Hoe staat het er voor? Hoeveel ondernemers heeft PIM Noord-Holland geholpen? In dit bericht delen wij de tussentijdse resultaten van het programma.

infographic-1.jpg

Maatwerkondersteuning
Na een jaar staat de teller van het aantal mkb-ondernemers gevestigd in Noord-Holland met duurzame en innovatieve projecten dat wij hebben geholpen op 145. De ondersteuning die PIM biedt aan deze ondernemers varieert van het aanscherpen van het businessplan tot het matchen van ondernemers aan potentiele klanten of aan financiers. En we zijn trots op de kwalitatieve beoordeling: gemiddeld wordt het programma met een beoordeeld door de ondernemers die wij helpen! 

Financiering
De afgelopen tijd heeft PIM Noord-Holland 6,5 miljoen euro aan financiering gefaciliteerd voor deze mkb-ondernemers. Het totaalbedrag dat PIM heeft gefaciliteerd, bevat verschillende vormen van financiering. Het gaat om subsidies, geld uit fondsen en investeringen van vermogende particulieren uit ons netwerk – de business angels.

Bijeenkomsten
In het eerste jaar heeft PIM in totaal 39 bijeenkomsten georganiseerd voor ondernemers in Noord-Holland. Deze bijeenkomsten vinden door de gehele provincie plaats. Zo is het team van PIM Noord-Holland in september 2018 nog de Waddenzee over gereisd om een voorlichtingsbijeenkomst op Texel te organiseren. Thema’s die tijdens de bijeenkomsten aan bod komen variëren. Zo organiseert het team van PIM bijeenkomsten over duurzaam ondernemen, de financiering van food-concepten en over de verschillende financieringsinstrumenten van de provincie Noord-Holland. Ook de aard van de bijeenkomsten wisselt: van ontbijtsessies tot pitchbijeenkomsten en alles ertussenin.

Maandelijks organiseert PIM masterclasses die toegankelijk zijn voor mkb-ondernemers uit Noord-Holland. Deze masterclasses gaan bijvoorbeeld over het aanscherpen van het businessmodel, over pitchen of over financiering ophalen.

infographic-2.jpg

De toekomst
De komende tijd gaan we verder aan de slag met onze doelstellingen. We gaan met ons hele team van adviseurs aan de slag om nóg meer innovatieve en duurzame ondernemers in Noord-Holland verder te helpen. Op die manier stellen we ondernemers in de provincie in staat om verder te groeien. 

Op zoek naar financiering?
Ben jij zelf een ondernemer gevestigd in Noord-Holland en zoek je naar financiering voor een duurzaam of innovatief project? Het team van PIM Noord-Holland helpt je graag verder. Meld je aan via dit formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Eva Kleingeld