PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

BuurtMus haalt financiering op bij Noord-Hollands Innovatiefonds

Ondernemer Mark Fontein vindt de huidige manier om pakketjes te versturen onhandig en omslachtig. Veel mensen moeten een eind reizen naar een pakketpunt, tijdens werkuren, en kunnen hun pakket niet goed traceren. Om dit probleem op te lossen heeft hij samen met partners BuurtMus ontwikkeld, een ophaalservice voor pakketjes die nu - dankzij financiering van het Innovatiefonds Noord-Holland - zal uitrollen in Haarlem.  

buurtmus1.png

BuurtMus maakt het voor consumenten en klein MKB eenvoudig om vanaf thuis e-commerce te versturen en te retourneren.. Met de BuurtMus app kunnen de zendingen eenvoudig worden aangemeld en de pakjes worden door BuurtMus tussen 19.00 uur en 21.00 uur in de avond duurzaam opgehaald. Immers zijn de meeste mensen dan thuis. De pakjes worden aan de juiste vervoerder meegegeven en worden de volgende dag bezorgd.

Toen Mark bij PIM Noord-Holland aanklopte was de BuurtMus app al ver ontwikkeld vanuit de behoefte van de klant. In een deel van Haarlem werd al succesvol een pilot gedraaid, waar enkel goede reacties op kwamen. De volgende uitdaging was echter om financiering op te halen om het Proof-of-Concept uit te rollen in heel Haarlem en daarna door te groeien naar meer grote steden. 

PIM heeft geholpen met het ophalen van deze financiering. Mark: "We hebben specifiek ingezet op het traject van het Innovatiefonds Noord-Holland. De aanvraag van de converteerbare lening en de doorloop van dit traject verliep zeer voorspoedig. Er was een goede klik met de twee adviseurs Jeroen Biesbroek en Boris Polm. We hebben de propositie een stuk scherper gekregen. Ook zijn we goed aan de slag gegaan met de financiële onderbouwing welke substantieel heeft bijgedragen bij de realisatie van de funding."

Voor BuurtMus liep het financieringstraject echter ook niet zonder slag of stoot. De propositie is meerdere keren veranderd, aangescherpt en uitgebreid. Mark adviseert andere ondernemers dan ook om erg scherp en goed voorbereid het traject in te gaan. "Zorg dat je een aanvraag volledig en secuur doet. Als er gedurende het traject additionele informatie wordt opgevraagd zorg dan dat je exact weet wat gewenst is en lever deze informatie juist en volledig aan. Zorg dat je adequaat bent in reageren en kom toezeggingen na. Hieruit blijkt dat je het graag wil, dat je betrouwbaar bent en kennis van zaken hebt."

Ben jij bezig met een innovatief of duurzaam project? En heb je hier financiering voor nodig? Neem dan contact op met ons voor een vrijblijvend intakegesprek.

Eva Kleingeld