PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

PIM-deelnemer uitgelicht: Splexs

Het werken met kleding en textiel werd ondernemer Danny Casimir met de paplepel ingegoten. Hij groeide op in Curaçao en was vaak te vinden in de kledingzaak van zijn familie. Later meldde hij zich aan voor de modeschool maar switchte naar bedrijfskunde om zijn passie voor ondernemerschap te volgen. Toch bleef de mode hem interesseren en tijdens een businesstrip in China kwam hij op het idee voor Splexs, een online platform voor vraag en aanbod binnen de textielbranche. 

Want Splexs is er niet alleen voor fashion, maar voor alle productie die plaatsvindt binnen de textielbranche. Designers kunnen er hun producten aanbieden en retailers kunnen orders plaatsen. Ook kunnen fabrikanten zichzelf op het platform promoten. Wat Danny vooral wil creëren is een plek waar kleine merken en middenpartijen eenvoudiger, transparanter en goedkoper zaken kunnen doen. 

image1.jpeg

Fabrikanten werken meestal met minimale (hoge) afnames. Hoe groter de fabriek, hoe hoger de minimale afname van het product. Bij Splexs wordt Ieder stukje stof gevolgd. Als op Splexs – wat staat voor Split Export System– een order binnenkomt voor 700 stuks van een product waarbij de minimale afname 1000 stuks is, anticipeert het systeem daarop en zoekt andere partijen om de bestelling aan te vullen. Zo hoeft de inkoper geen overschot in te kopen. Op dit moment bereikt 30% van de kleding de consument niet. Overproductie wordt verbrandt, wat ontzettend slecht is voor het milieu. Het stimuleren van duurzaamheid is voor de oprichter dan ook de belangrijkste motivatie. 

Splexs is het derde bedrijf dat Danny oprichtte, eentje waarmee hij grote ambities heeft. Het bedrijf is momenteel alleen operationeel binnen Europa, maar Splexs wil ook de globale markt betreden. Daarvoor is het nodig om meer gebruikers te generen en uiteindelijk financiering van investeerders binnen te halen. Op zoek naar kapitaal kwam Danny bij PIM Noord-Holland terecht. De sessies bij PIM hielpen hem te focussen op zijn business model en het binnenhalen van nieuwe klanten. 

Na de lancering afgelopen mei stroomden de eerste gebruikers het platform op, een schoenenontwerpster die geen leverancier kon vinden, had dankzij Splexs nu bijvoorbeeld wel de mogelijkheid om haar droom waar te maken en een schoenenlijn te starten. Dit was voor Danny de ultieme bevestiging dat zijn platform werkt. De volgende stap is het integreren van blockchain technologie. Dit moet er voor zorgen dat de service op grotere schaal beschikbaar is en meer matches gemaakt kunnen worden tussen leveranciers, producenten en ontwerpers.


Ben jij ook een ondernemer? En wil je een duurzaam of innovatief project opstarten en heb je hier een financieringsvraag bij? Neem dan contact op met ons voor een vrijblijvend intake gesprek.

Eva Kleingeld