PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

PIM ondernemerstips feestdagen I

De feestdagen komen er weer aan. Zo ook voor het MKB in Noord-Holland. Dit kan voor de ene ondernemer een ontzettend drukke periode zijn, terwijl het voor de andere ondernemer een periode van stilte is. Met name in de horeca en retail hebben mkb’ers in Noord-Holland te maken met een flink drukke periode. In deze blog geven we je tips om deze drukke periode goed door te gaan.

1. Bepaal je openingstijden rond de feestdagen
Zorg ervoor dat je de openingstijden van je onderneming vastlegt. Ga je de openingstijden verruimen? Controleer dan wel of de verruimde openingstijden wettelijk zijn toegestaan. En communiceer je verruimde openingstijden met je klanten!

2. Zorg ervoor dat je voldoende personeel hebt
Begin op tijd met het inplannen van je personeel en maak een inventarisatie van je huidige personeel. Misschien is het wel nodig om extra personeel in te huren? Zorg ook voor eventuele backups. Op die manier kom je geen personeel tekort tijdens de drukke feestdagen.

3. Bekijk goed wat de regels zijn voor inzet personeel tijdens feestdagen
Hebben je personeelsleden recht op extra compensaties vanwege de feestdagen? Ga dit goed na.
 
4. Zorg voor voldoende voorraad
Zorg ervoor dat je voldoende voorraad hebt zodat je een stijging in de verkoop aan kan.

5. Maak een speciale kerstdeal en/of een feestelijke etalage!
Zo zorg je dat jouw klanten een warm kerstgevoel krijgen bij het passeren van jouw onderneming. 

Eva Kleingeld