PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

PIM-deelnemer uitgelicht: Marcel's Green Soap

We spoelen elk jaar 4 miljoen liter chemische schoonmaakmiddelen door de gootsteen. Allemaal verpakt in plastic flessen. Marcel zag hier niet alleen een probleem, maar ook een hele grote kans. Hij ontwikkelde zijn eigen ecologische handzeep, allesreiniger en afwasmiddel. Niet geproduceerd van aardolie, maar van kokosnoot- en palmolie die een keurmerk voor duurzaamheid hebben. En zonder toevoeging van chloor, zuur of ammonia.

Read More
Michelle Koopman
Deadline MIT 6 september

In februari dit jaar is de MIT-regeling voor 2018 gepubliceerd door de Rijksoverheid. Deze subsidie is speciaal ontwikkeld voor de financiering van innovatieprojecten van MKB. De deadline voor de MIT haalbaarheidsprojecten, R&D samenwerkingsprojecten en kennisvouchers nadert. Je kan een aanvraag indienen tot 6 september 2018 om 17.00 uur. In dit artikel lichten we de haalbaarheidsprojecten, R&D samenwerkingen en kennisvouchers nog eens uit. 

Read More
Eva Kleingeld
PIM op bezoek bij Glasaal Volendam

Op donderdag 26 juli ging PIM Noord-Holland met een groep ondernemers naar Glasaal Volendam. Glasaal Volendam heeft zichzelf ten doel gesteld om de natuur te ontlasten door paling te creëren in een kweekomgeving. De ambitie van de organisatie is om dit uiteindelijk op commerciële basis te gaan doen door een glasaalkwekerij op te zetten. Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar de kweek van glasaal bij Glasaal Volendam. Afgelopen donderdag werden we warm (heel warm, het was 33 graden buiten) ontvangen door de organisatie.

Read More
Eva Kleingeld
Eén jaar PIM door de ogen van Joep

Joep van Gelder is bij PIM verantwoordelijk voor de screening en selectie van ondernemingen die deel willen nemen aan het programma. Daarnaast is hij actief als adviseur in maatwerktrajecten met ondernemers. In dit artikel deelt hij zijn eigen inzichten na één jaar PIM. 

Read More
Eva Kleingeld