PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

Mkb-bedrijven laatste tien jaar hard gegroeid

Vandaag kwam het CBS naar buiten met nieuwe cijfers waaruit blijkt dat het aantal mkb-bedrijven in de business economy de afgelopen tien jaar is gegroeid met 335.000, een toename van wel 40%. Er zijn nu wel 1,16 miljoen bedrijven met 1 tot 250 werknemers in Nederland. Dat is meer dan een bedrijf voor elke zeven personen van de beroepsbevolking.

Read More
Lennart Freud
Sonarski ontvangt MIT-subsidie van de Provincie Noord-Holland

Het bedrijf Sonarski heeft een subsidie van € 180.000 ontvangen binnen de regeling Mkb Innovatiestimulering Topsectoren Noord-Holland (MIT) van de Provincie Noord-Holland. De MIT is bedoeld om innovatie bij het Mkb te stimuleren en zo een duurzame en concurrerende economie te ondersteunen en kan worden aangevraagd voor R&D-samenwerkingsprojecten. Sonarski gaat dit budget gebruiken om hun sonarboot te ontwikkelen.

Read More
Eva Kleingeld
Een Platform Voor Amsterdamse Makers

Bij PIM zijn we continu op zoek naar ondernemers die zich inzetten voor duurzame initiatieven, bijvoorbeeld rondom circulaire economie. Maar we zijn ook altijd op zoek naar goede partners met wie wij samen kunnen optrekken om deze ondernemers zo goed mogelijk te bedienen. Een van die partners is Amsterdam Made, hét platform voor de Amsterdamse maakindustrie.

Read More
Lennart Freud
PIM-deelnemer MUD Jeans haalt 1 miljoen op

PIM-deelnemer MUD Jeans heeft bij DOEN Participaties en het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) een investering van 1 miljoen euro opgehaald voor het ontwikkelen van een volledig gerecyclede spijkerbroek en internationale groei.

Read More
Lennart Freud
Boer vraagt frisse blik

De provincie Noord-Holland organiseert van 17 tot en met 19 juni 2019 een hackathon Boer & Business in Balans; natuurlijk doen we het samen! In deze 3-daagse hackathon moeten teams van experts, studenten, wetenschappers en technici samen praktische, innovatieve en natuurinclusieve oplossingen vinden voor problemen van agrariërs.

Read More
Lennart Freud
Kapitaal aantrekken om te schalen: Bright Kitchen

Zogenaamde Dark Kitchens zijn momenteel razend populair in onder andere de VS. Een Dark Kitchen is een centrale keuken waar uitsluitend bezorgmaaltijden worden gemaakt om te bezorgen via platforms als Deliveroo, Thuisbezorgd en UberEats. Dus zonder restaurant of afhaalmogelijkheid. Rens Bekkers wil nu met zijn Bright Kitchen de explosief groeiende fooddelivery-markt in Nederland opschudden.

Read More
Lennart Freud
Een gezonde crowdfundingcampagne met PIM-deelnemer Grünten

Taart, heerlijk toch? Het zou alleen niet verantwoord zijn om er te veel van te eten. Taart bij het ontbijt? Beter van niet. Maar wie denkt dat het niet mogelijk is om van taart iets gezonds van te maken, komt bedrogen uit. PIM-deelnemer Berend Eberson heeft met Grünten namelijk een ontbijtproduct ontwikkeld dat smaakt naar taart, maar boordevol groenten zit. Het bevat wel 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten.

Read More
Lennart Freud