PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

Boer vraagt frisse blik

De provincie Noord-Holland organiseert van 17 tot en met 19 juni 2019 een hackathon Boer & Business in Balans; natuurlijk doen we het samen! In deze 3-daagse hackathon moeten teams van experts, studenten, wetenschappers en technici samen praktische, innovatieve en natuurinclusieve oplossingen vinden voor problemen van agrariërs.

Read More
Lennart Freud
Kapitaal aantrekken om te schalen: Bright Kitchen

Zogenaamde Dark Kitchens zijn momenteel razend populair in onder andere de VS. Een Dark Kitchen is een centrale keuken waar uitsluitend bezorgmaaltijden worden gemaakt om te bezorgen via platforms als Deliveroo, Thuisbezorgd en UberEats. Dus zonder restaurant of afhaalmogelijkheid. Rens Bekkers wil nu met zijn Bright Kitchen de explosief groeiende fooddelivery-markt in Nederland opschudden.

Read More
Lennart Freud
Een gezonde crowdfundingcampagne met PIM-deelnemer Grünten

Taart, heerlijk toch? Het zou alleen niet verantwoord zijn om er te veel van te eten. Taart bij het ontbijt? Beter van niet. Maar wie denkt dat het niet mogelijk is om van taart iets gezonds van te maken, komt bedrogen uit. PIM-deelnemer Berend Eberson heeft met Grünten namelijk een ontbijtproduct ontwikkeld dat smaakt naar taart, maar boordevol groenten zit. Het bevat wel 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten.

Read More
Lennart Freud
PIM-deelnemer uitgelicht: Landmarkt

Een supermarkt waar de kwaliteit van het voedsel centraal staat en waar de producten afkomstig zijn van lokale boeren, telers en ambachtelijke leveranciers – dat is de gedachte achter Landmarkt van ondernemer Thijs van Banning. Landmarkt is een overdekte versmarkt in Amsterdam waar je de lekkerste en meest verse lokale producten vindt. Thijs werkte een tijd voor Ahold, waar hij merkte dat het verhaal achter het voedsel verdween. Dat verhaal wil hij met Landmarkt weer terugbrengen.

Read More
Lennart Freud
Provincie Noord-Holland geeft gangmakers podium in voormalig V&D pand

Alkmaar – Het Nieuwe Warenhuis in Alkmaar opende voor een dag haar deuren voor 900 Noord-Hollandse innovatiepioniers. De Provincie Noord-Holland helpt innovatieve ondernemers die versneld willen groeien met ondersteuningsprogramma’s als GO!-NH, PIM en het Innovatiefonds. “Deze aanpak werpt zijn vruchten af en levert aansprekende nieuwe ondernemingen op die bijdragen aan duurzame oplossingen voor mobiliteit, energie en hergebruik van producten”, aldus gedeputeerden Jack van der Hoek en Jaap Bond. 

Read More
Lennart Freud
PIM-deelnemer uitgelicht: Duraflow

Duurzaamheid: het is een begrip waar we niet meer omheen kunnen, maar wat we ook steeds meer zien als een containerbegrip. Trouw omschreeft het begrip ‘duurzaam’ in 2010 al als "Een modieuze vergaarbak van wervend bedoelde intenties". Vaak blijft een concrete betekenis uit. Waar velen het in ieder geval over eens zijn, is dat we met elkaar goed voor onze aarde moeten zorgen en dat we de mondiale temperatuurstijging tegen moeten gaan. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het klimaatakkoord van Parijs. De EU heeft namens alle lidstaten de toezegging gedaan om de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met minstens 40% te verminderen ten opzichte van 1990. Nederland bereidt zich voor op een reductie van minstens 49% en heeft de ambitie om het doel voor de gehele EU op 55% te krijgen.

Read More
FinancieringLennart Freud