PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

De 7 voor-en nadelen van crowdfunding

Steeds vaker zie je crowdfundingcampagnes voorbij komen van ondernemingen. Vooral in de startup-wereld is het een heel gebruikelijke manier om aan financiering te komen om producten te ontwikkelen of door te ontwikkelen. Maar ook onder reeds gevestigde bedrijven begint crowdfunding meer populariteit te winnen. Wat is crowdfunding eigenlijk? En wat zijn de voor- en nadelen?

Read More
Eva Kleingeld
Financiering van het familiebedrijf

Met de vele startups die als paddenstoelen uit de grond schieten, vergeten we bijna de vele traditionele familiebedrijven die een zeer belangrijke rol innemen in onze economie. Een bijzonder bedrijfstype waarin betrokkenheid en verbondenheid van medewerkers centraal staan. Hoe belangrijk zijn deze bedrijven eigenlijk voor de Noord-Hollandse economie? En in hoeverre hebben familiebedrijven te maken met externe financieringsvormen?

Read More
Valerie Vallenduuk
Persbericht: Uitverkochte Koepel tijdens Kick-off PIM

Hoe kan ik succesvol ondernemen in een circulaire economie? Dat was gisteravond het thema tijdens het uitverkochte ondernemersevent in De Koepel en de kick-off van het Programma Investeringsgereed Innovatief MKB (PIM). Ruim 400 gasten kwamen hiervoor bijeen. Het evenement, georganiseerd door Provincie Noord-Holland en Rabobank, gaf de
bezoekers inzicht in financieringsmogelijkheden, maar ook volop inspiratie van ervaringsdeskundigen.

Read More
Een investeerder of niet?

Een onderneming opzetten is heel erg leuk! Je zult het misschien herkennen; jij loopt al een tijdje rond met een gaaf idee maar vindt het spannend om er echt voor te gaan. Op een gegeven moment zet je, misschien samen met je medeoprichters de stap. Je zegt je baan op of zet je studie stop en start je eigen bedrijf!

 

Read More
Eva Kleingeld