PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

PIM-deelnemer uitgelicht: Landmarkt

Een supermarkt waar de kwaliteit van het voedsel centraal staat en waar de producten afkomstig zijn van lokale boeren, telers en ambachtelijke leveranciers – dat is de gedachte achter Landmarkt van ondernemer Thijs van Banning. Landmarkt is een overdekte versmarkt in Amsterdam waar je de lekkerste en meest verse lokale producten vindt. Thijs werkte een tijd voor Ahold, waar hij merkte dat het verhaal achter het voedsel verdween. Dat verhaal wil hij met Landmarkt weer terugbrengen.

Read More
Lennart Freud
Provincie Noord-Holland geeft gangmakers podium in voormalig V&D pand

Alkmaar – Het Nieuwe Warenhuis in Alkmaar opende voor een dag haar deuren voor 900 Noord-Hollandse innovatiepioniers. De Provincie Noord-Holland helpt innovatieve ondernemers die versneld willen groeien met ondersteuningsprogramma’s als GO!-NH, PIM en het Innovatiefonds. “Deze aanpak werpt zijn vruchten af en levert aansprekende nieuwe ondernemingen op die bijdragen aan duurzame oplossingen voor mobiliteit, energie en hergebruik van producten”, aldus gedeputeerden Jack van der Hoek en Jaap Bond. 

Read More
Lennart Freud
PIM-deelnemer uitgelicht: Duraflow

Duurzaamheid: het is een begrip waar we niet meer omheen kunnen, maar wat we ook steeds meer zien als een containerbegrip. Trouw omschreeft het begrip ‘duurzaam’ in 2010 al als "Een modieuze vergaarbak van wervend bedoelde intenties". Vaak blijft een concrete betekenis uit. Waar velen het in ieder geval over eens zijn, is dat we met elkaar goed voor onze aarde moeten zorgen en dat we de mondiale temperatuurstijging tegen moeten gaan. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het klimaatakkoord van Parijs. De EU heeft namens alle lidstaten de toezegging gedaan om de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met minstens 40% te verminderen ten opzichte van 1990. Nederland bereidt zich voor op een reductie van minstens 49% en heeft de ambitie om het doel voor de gehele EU op 55% te krijgen.

Read More
FinancieringLennart Freud