PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

PIM-deelnemer uitgelicht: Ohnana Tents

“The coolest tent for festival lovers”, zo omschrijven oprichter Wouter van der Meij en mede-eigenaar Benny Wessels hun Ohnana. En die uitspraak is letterlijk te nemen. De Ohnana blijft door een reflectieve aluminiumcoating namelijk tot 13 graden Celsius koeler dan reguliere tenten. Hierdoor brand je als festivalbezoeker niet uit je tent en kun je het festival op een optimale manier beleven. “We verkopen eigenlijk geen tent, maar een ultieme festivalervaring”, zegt Benny hierover.

Read More
Michelle Koopman
Het belang van circulair ondernemen

De afgelopen jaren hebben we een stijging van de populariteit van het begrip circulaire economie gezien. In de circulaire economie worden producten niet weggegooid, maar hergebruikt en behouden grondstoffen hun waarde. Er wordt veel over de voordelen geschreven en gesproken door overheden en ondernemers. Zo zou volgens de Europese Unie de circulaire economie een economisch voordeel moeten opleveren van 1,8 biljoen tot aan 2030 voor Europa. Echter is de circulaire economie nog helemaal niet zo een doorgaans geïmplementeerde waarheid in Nederland en Europa. In dit blog belichten we het belang van circulair ondernemen.

Read More
Eva Kleingeld
PIM ondernemer Waka Waka naar de beurs

PIM ondernemer WakaWaka, gaat als eerste Europese B Corporation naar de beurs. Het bedrijf, dat powerbanks en verlichting op zonne-energie produceert, biedt certificaat-aandelen aan via NPEX, de beurs voor MKB. B Corporations zijn onafhankelijk gecertificeerde bedrijven ‘that use business as a force for good’ 

Read More
Eva Kleingeld
Rabobank komende drie jaar toppartner van PIM Noord-Holland

De komende drie jaar is Rabobank de toppartner van Programma Investeringsgereed Innovatief MKB (PIM). De komende periode organiseren PIM en Rabobank verschillende gezamenlijke bijeenkomsten gericht op duurzame en innovatieve mkb-ondernemers in Noord-Holland. Ook zal Rabobank inspelen op de financieringsbehoefte van ondernemers uit het programma van PIM. Op die manier zorgen ze er samen voor dat minimaal 350 ondernemers financieringsgereed worden.

Read More
Eva Kleingeld