PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

PIM Adviseur uitgelicht: Erick Wuestman

Deze maand spraken we met een PIM-adviseur; Erick Wuestman. Erick begon ooit als interieurarchitect en was altijd bezig met datgeen ontwerpen waar mensen langdurig gebruik van willen maken. Ruim 5 jaar geleden richtte hij de Stichting Circulaire Economie op en ontwikkelde zich het advies domein rondom circulaire bedrijfsvoering en circulair verantwoord inkopen. Inmiddels staat hij bekend als een van dé Nederlandse experts op het gebied van circulair ondernemen.

Read More
Eva Kleingeld
Een week met PIM-deelnemer RAWpaints

Willemijn Wortelboer timmert lekker aan de weg met haar onderneming RAW Paints, die ze samen met haar partner Paulus heeft opgericht. Met verscheidene webartikelen, nominaties en prijzen worden de ogen steeds meer gericht op het bedrijf. PIM-adviseurs Jeroen Biesbroek en Joep van Gelder helpen RAW Paints met het structureren van de organisatieactiviteiten en hebben tips gegeven voor de gesprekken met investeerders. Joep liep in de eerste week van oktober een aantal momenten met Willemijn mee.

Read More
Eva Kleingeld
PIM Duurzaam: StoneCycling

Een product maken waarmee je afval hergebruikt én waarmee het afgraven van ruwe grondstoffen wordt ingeperkt. Dat is de filosofie achter StoneCycling, in 2014 opgericht door ondernemer Ward Massa en product designer Tom van Soest.

Read More
Eva Kleingeld
PIM-deelnemer uitgelicht: Marcel's Green Soap

We spoelen elk jaar 4 miljoen liter chemische schoonmaakmiddelen door de gootsteen. Allemaal verpakt in plastic flessen. Marcel zag hier niet alleen een probleem, maar ook een hele grote kans. Hij ontwikkelde zijn eigen ecologische handzeep, allesreiniger en afwasmiddel. Niet geproduceerd van aardolie, maar van kokosnoot- en palmolie die een keurmerk voor duurzaamheid hebben. En zonder toevoeging van chloor, zuur of ammonia.

Read More
Michelle Koopman
Deadline MIT 6 september

In februari dit jaar is de MIT-regeling voor 2018 gepubliceerd door de Rijksoverheid. Deze subsidie is speciaal ontwikkeld voor de financiering van innovatieprojecten van MKB. De deadline voor de MIT haalbaarheidsprojecten, R&D samenwerkingsprojecten en kennisvouchers nadert. Je kan een aanvraag indienen tot 6 september 2018 om 17.00 uur. In dit artikel lichten we de haalbaarheidsprojecten, R&D samenwerkingen en kennisvouchers nog eens uit. 

Read More
Eva Kleingeld