PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

PIM-deelnemer uitgelicht: Duraflow

Duurzaamheid: het is een begrip waar we niet meer omheen kunnen, maar wat we ook steeds meer zien als een containerbegrip. Trouw omschreeft het begrip ‘duurzaam’ in 2010 al als "Een modieuze vergaarbak van wervend bedoelde intenties". Vaak blijft een concrete betekenis uit. Waar velen het in ieder geval over eens zijn, is dat we met elkaar goed voor onze aarde moeten zorgen en dat we de mondiale temperatuurstijging tegen moeten gaan. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het klimaatakkoord van Parijs. De EU heeft namens alle lidstaten de toezegging gedaan om de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met minstens 40% te verminderen ten opzichte van 1990. Nederland bereidt zich voor op een reductie van minstens 49% en heeft de ambitie om het doel voor de gehele EU op 55% te krijgen.

Read More
FinancieringLennart Freud
BuurtMus haalt financiering op bij Noord-Hollands Innovatiefonds

Ondernemer Mark Fontein vindt de huidige manier om pakketjes te versturen onhandig en omslachtig. Veel mensen moeten een eind reizen naar een pakketpunt, tijdens werkuren, en kunnen hun pakket niet goed traceren. Om dit probleem op te lossen heeft hij samen met partners BuurtMus ontwikkeld, een ophaalservice voor pakketjes die nu - dankzij financiering van het Innovatiefonds Noord-Holland - zal uitrollen in Haarlem.  

Read More
Eva Kleingeld
PIM-deelnemer uitgelicht: Splexs

Het werken met kleding en textiel werd ondernemer Danny Casimir met de paplepel ingegoten. Hij groeide op in Curaçao en was vaak te vinden in de kledingzaak van zijn familie. Later meldde hij zich aan voor de modeschool maar switchte naar bedrijfskunde om zijn passie voor ondernemerschap te volgen. Toch bleef de mode hem interesseren en tijdens een businesstrip in China kwam hij op het idee voor Splexs, een online platform voor vraag en aanbod binnen de textielbranche. 

Read More
Eva Kleingeld
Eerste resultaten PIM Noord-Holland

Deze maand verschenen de eerste resultaten van het programma van PIM Noord-Holland. Hoe staat het er voor? Hoeveel ondernemers heeft PIM Noord-Holland geholpen? In dit bericht delen wij de tussentijdse resultaten van het programma.

Read More
Eva Kleingeld
PIM-adviseur uitgelicht: Erick Wuestman

Deze maand spraken we met een PIM-adviseur; Erick Wuestman. Erick begon ooit als interieurarchitect en was altijd bezig met datgeen ontwerpen waar mensen langdurig gebruik van willen maken. Ruim 5 jaar geleden richtte hij de Stichting Circulaire Economie op en ontwikkelde zich het advies domein rondom circulaire bedrijfsvoering en circulair verantwoord inkopen. Inmiddels staat hij bekend als een van dé Nederlandse experts op het gebied van circulair ondernemen.

Read More
Eva Kleingeld