PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

PIM 1 jaar!

Op woensdag 11 juli vierden we dat PIM één jaar is geworden. Maar deze dag was niet alleen het verjaardagsfeestje van PIM, maar ook de viering van de samenwerking met Rabobank in Noord-Holland. Gedeputeerden Jaap Bond en Jack van der Hoek brachten een werkbezoek aan twee PIM-ondernemers. De dag werd afgesloten met een speciale bijeenkomst voor PIM-ondernemers en een gezellige borrel. 

Read More
Eva Kleingeld
PIM bij Refugees Forward

Op dinsdag 10 juli was PIM Noord-Holland te gast bij Refugees Forward. Refugees forward ondersteunt nieuwkomers met een vluchtelingen achtergrond bij het opzetten van een onderneming. Vanuit PIM waren we uitgenodigd bij een oefenronde voor hun grote evenement op 22 juli. We gaven de ondernemers feedback over hun businessplan en over hun pitch. 

Read More
Eva Kleingeld
5 tips om te starten met circulaire initiatieven

Afgelopen week werd bekend dat de Tweede Kamer de circulaire economie hoger op de agenda plaatst. Dat bleek uit een brief van staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. De omslag naar een circulaire economie wordt als noodzakelijk beschouwd, omdat grondstoffen wereldwijd worden uitgeput. Het kabinet wil daarom dat Nederland in 2050 een circulaire economie heeft. In dit artikel geven wij wat handvatten om zelf met circulair ondernemen aan de slag te gaan.

Read More
Eva Kleingeld
PIM-deelnemer uitgelicht: Innovation in Motion

Een kwartier voor de wekker je gordijnen automatisch open laten gaan. 's Ochtends wakker worden met het zonnetje op je gezicht. Met de Slide brengt Innovation in Motion het eerste slimme gordijnensysteem op de markt dat kan worden toegepast op je bestaande gordijnen, met minimale moeite.

Read More
Michelle Koopman
Stadsgarage meets PIM: Financiering van sociale ondernemingen

Op vrijdag 25 mei vond de bijeenkomst over financiering van sociale ondernemingen plaats in samenwerking met Stadsgarage Haarlem. Verschillende sociaal ondernemers namen deel aan twee rondetafelsessies. Tijdens de sessies werd er dieper in gegaan op verschillende vormen van financiering: Crowdfunding en Impact Investment door informele en Impact Investering door overheden.

Read More
Eva Kleingeld