PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering
bg_02.jpg

BLOG

PIM houdt u hier op de hoogte.

De eerste indruk op de investeerder

Wanneer je als ondernemer met potentiële geldschieters in gesprek gaat, is het van belang om goed beslagen ten ijs te komen. De eerste indruk die je op een investeerder maakt is het belangrijkst. Als je indruk wilt maken, moet je goed weten waar hij of zij nou naar op zoek is. Hoewel iedere investeerder een eigen mening en focus heeft, zal deze zeker letten op het volgende

Read More
Eva Kleingeld
Financiering voor elke groeifase: welke vorm past het beste bij jou?

De mogelijkheden van financiering voor kleine- en middelgrote bedrijven zijn eindeloos, maar aan elke optie kleven voor- en nadelen. Hieronder zetten we enkele vormen van financiering op een rijtje om jou als ondernemer alvast een duwtje in de juiste richting te geven. Máár, zorg wel dat je je altijd vooraf laat adviseren zodat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.   

Read More
Eva Kleingeld
Meer steun rijksoverheid innovatief MKB

In 2018 stelt de rijksoverheid maar liefst 75 miljoen euro extra beschikbaar voor innovatie. Op die manier wil de rijksoverheid toegevoegde waarde creëren voor de Nederlandse economie en wordt het toepassen van kennis door innovatieve bedrijven gestimuleerd. Deze week informeerde staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat over de nieuwe gelden voor innovatie in Nederland. Wat betekent dit voor innovatief MKB in Noord-Holland?

Read More
Eva Kleingeld
4 tips bij de voorbereiding van een financieringsaanvraag

Vaak krijgen wij ondernemers die op korte termijn financiering nodig hebben. Op dat moment zit de haast er flink in. Echter duurt het ophalen van financiering vaak zes tot negen maanden. Dat is dus eigenlijk een heel proces. In deze blog geven we je tips hoe je zelf al voor een deel kan zorgen dat je onderneming wordt klaargestoomd voor een financieringsronde.

Read More
Eva Kleingeld
Ondernemer Uitgelicht: TIQ

In deze blog belichten we elke maand een ondernemer die deelneemt aan PIM. Ieder vanuit zijn eigen branche en perspectief, maar alleen met een gemeenschappelijk doel: realisatie van hun ondernemers droom! Deze maand lichten we een heel innovatief bedrijf uit: TIQ.

Read More
Eva Kleingeld