PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering

New Events

Back to All Events

Masterclass: Met een duurzame startup financiering ophalen

  • 482 Keizersgracht Amsterdam, NH, 1017 EG Netherlands (map)

Je bent lekker op weg om met jouw duurzame startup of scale-up jouw ideeën in de praktijk te brengen. Na een tijdje loop je echter tegen barrières aan: voor de duurzame groei van jouw bedrijf heb je financiering nodig. Gelukkig zijn er tegenwoordig volop kansen voor duurzame ondernemers, maar waar begin je? En wanneer is jouw bedrijf investeringsgereed?  

Om je op weg te helpen organiseert PIM Noord-Holland op donderdag 13 juni de Masterclass ‘Met een duurzame startup financiering ophalen’ bij StartDock in Amsterdam. PIM-experts Ellen Spithoven, Boris Polm en Paul Dankers gidsen je op deze middag door het financieringslandschap en geven je concrete tools om te kijken wat de opties zijn voor jouw bedrijf.

De thema’s die tijdens deze masterclass besproken worden zijn:  

1.    Het financieringslandschap

 

Eerst geven we een introductie op de meest recente ontwikkelingen op de reguliere en alternatieve financieringsmarkt. Crowdfunding, informal investing en revolverende fondsen zijn in opmars. En dat betekent meer mogelijkheden, maar ook een minder overzichtelijke kapitaalmarkt. Kon een bedrijf vroeger nog met één financieringsbron in zijn kapitaalbehoefte voorzien, nu zijn er vaak meerdere financiers voor nodig. Deze vorm van financieren – pizzafinanciering – brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. De masterclass helpt om te bepalen welke alternatieve financieringsmogelijkheden het beste passen bij jouw onderneming.

 

2.    Het investment readiness canvas

 

Het Investment Readiness Canvas is een tool waarmee je financieringsvragen volledig kunt maken en het helpt jou als ondernemer om sneller stappen te zetten. Het canvas biedt inzicht in hoe een onderneming ervoor staat én hoe je een onderneming klaar kunt stomen voor een succesvolle financieringsmatch. Tijdens deze masterclass bekijken we waar jouw onderneming zich bevindt en welke stappen je moet doorlopen om de financieringsmarkt te betreden.

 

3.     Informele investeerders en business angels

In een vroegefasefinanciering kom je al snel in aanraking met Business Angels. Tijdens de masterclass komt Paul Dankers vertellen over de do's en don'ts wanneer je met informele investeerders in gesprek gaat. Paul heeft verschillende bedrijven geleid in vier landen. Vanuit daar heeft hij een stap gemaakt naar een investeringsfonds en een eigen bedrijf. 

Kosten: € 8,70

Programma

14.45-15.00: Inloop

15.00-15.15: Opening & info PIM (Ellen Spithoven- ACE-Incubator)

15.15-15.45: Het Financieringslandschap (Els van der Werf- KplusV)

15.45-16.00: Pauze

16.00-17.00: Investment Readiness Canvas (Els van der Werf-KplusV)

17.00-18.00: Informal Investing (Paul Dankers)