PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering

New Events

Rondetafelgesprek PIM & Gemeente Amstelveen: Je onderneming laten groeien
Nov
16
1:00 AM01:00

Rondetafelgesprek PIM & Gemeente Amstelveen: Je onderneming laten groeien

Op vrijdag 16 november is het de Dag van de Ondernemer. Op deze dag worden ondernemers in heel Nederland in het zonnetje gezet om ze te bedanken voor hun lef en doorzettingsvermogen. Tijdens deze dag slaan de Gemeente Amstelveen en PIM Noord-Holland de handen ineen om innovatieve en duurzame ondernemers verder te helpen met groeivragen tijdens de rondetafelgesprekken. 

Heb jij een innovatief of duurzaam project opgestart? En heb je een groeivraag? Kom dan naar de rondetafelgesprekken van PIM Noord-Holland op het Raadhuis van Amstelveen. Tijdens deze gesprekken helpen adviseurs met een brede kennis van financiering je verder met concrete vragen over het groeien van uw onderneming.

Programma rondetafelgesprekken

13:00 uur Inloop met broodjes & introductie PIM door PIM- adviseur

13:15 uur Verdeling 2 tafels voor rondetafelgesprek over het ophalen van financiering. Tijdens dit programmagedeelte krijg je de gelegenheid om te sparren met PIM-adviseurs en andere ondernemers over financiering ophalen, businessplan en bijvoorbeeld team. Daarnaast geven de adviseurs concrete handvatten voor het ophalen van financiering.
14:30 uur Einde 

 We begroeten u graag op 16 november!

View Event →
Masterclass: Dag van de Ondernemer
Nov
16
2:45 PM14:45

Masterclass: Dag van de Ondernemer

“Hoe close je een deal en haal jij wel geld op voor je bedrijf?”

Maar een beperkt deel van de ondernemers krijgt het voor elkaar om financiering op te halen. Hoe zorg je dat jij wel bij de juiste investeerder aan tafel komt en de deal weet rond te maken?

Tijdens deze masterclass gaan we ons verdiepen in het pitchen. Alles valt of staat namelijk met een goede pitch. Met wat voor type investeerder heb je te maken en wat kan je hen bieden? Je krijgt concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan met pitchen. Innovatieve en duurzame ondernemers uit Noord-Holland zijn van harte welkom tijdens de masterclass.

Wil je nu eindelijk stappen zetten en niet je eerste kruit verschieten? Schrijf je dan in voor de masterclass; 

“ Hoe close je een deal en haal jij wel geld op voor je bedrijf?” op 16 november van 14.45-18.00 uur op het Provinciekantoor in Haarlem – Houtplein 33, 2012 DE te Haarlem

View Event →
Haarlem Groeit
Nov
28
4:00 PM16:00

Haarlem Groeit

Op 28 november organiseren nlgroeit en NL2025 samen met lokale ondernemersinitiatieven “Haarlem Groeit”. De initiatieven PIM Noord-Holland, Present Your Startup, MKB Haarlem, Ondernemersklankbord, Haarlemse Ondernemersprijs 2019 en Gemeente Haarlem zijn betrokken bij het event.

We nodigen jou, groeiondernemer, daar graag voor uit. Je breidt je netwerk uit, je leert van ervaren topondernemers en groei-experts en je hebt volop de gelegenheid voor het stellen van jouw groeivragen en het aanscherpen van jouw groeidromen. Maar bovenal geeft klankborden met ondernemers die, net als jij, aan het groeien zijn, je al een enorme zet in de goede richting.

Wil je dit niet missen? Schrijf je dan meteen in!

'Haarlem Groeit!' is gericht op de ontwikkeling van je groeiskills. We willen jou, ambitieuze ondernemer (met een minimale omzet van 1 miljoen euro), challengen! En we willen je vragen om hetzelfde te doen bij je mede-ondernemers. De ondernemers komen uit Haarlem en omstreken (Zuid-Kennemerland).

Het programma:

 • Op het hoofdpodium hoor je het groeiverhaal van Bas Beerens, voormalig co-founder en CEO van WeTransfer. Wat maakte dat zijn bedrijf zo groeide?

 • Rondetafelgesprekken’: je gaat in gesprek met ervaren ondernemers en experts, die antwoord geven op al je vragen en die zaken met je delen waar je zelf echt niet aan had gedacht. Netwerken, leren en je groei een boost geven!

 • Netwerkborrel’. We sluiten af met een korte informele borrel. Praat nog even na met elkaar na die inspirerende gesprekken. Of sta open voor nog meer nieuwe ontmoetingen. Heb je een gaaf plan of een prangende groeivraag en wil je nog even sparren met die ene topondernemer of coach? Ga het gesprek over de versnelling van de groei van jouw bedrijf 1-op-1 aan.

Het kan allemaal!

Na afloop ben je van harte welkom voor het event Present Your Startup.   Aanmelden kan via: “Present Your Startup".


Haarlem groeit! Groei jij mee?

Kom je ook naar Haarlem Groeit? Meld je aan! Ken jij in je netwerk ook een ambitieuze ondernemer die aan de voorwaarden voldoet? Nodig hem/haar uit om deel te nemen aan deze inspirerende bijeenkomst en zich in te schrijven. We zien jullie graag op 28 november!

View Event →
Masterclass: Hoe bouw je een goed team om je heen?
Nov
29
8:45 AM08:45

Masterclass: Hoe bouw je een goed team om je heen?

Zit je in de transitie van startup naar scale-up en moet je de komende tijd nieuw personeel aannemen? Of zit deze fase er aan te komen? Waar moeten nieuwe teamleden aan voldoen? En wat mis je eigenlijk nog in je team? Het aantrekken van personeel kost veel tijd en ondernemers beginnen vaak te laat met de zoektocht. En dat terwijl een team enorm belangrijk is voor toekomstig succes.

Tijdens deze masterclass delen groeiondernemers hun verhalen om meer inzicht te geven in het proces, het belang en het succes van het bouwen van een goed team.

Zit jij in de groeifase en is het tijd om talent aan te nemen? Schrijf je dan in voor deze masterclass op 29/11 van 08:45-12:00 uur bij het Stoflab aan de Hendrik Figeeweg 5L in Haarlem.

View Event →
Masterclass: De Geheimen van Groei
Dec
13
8:45 AM08:45

Masterclass: De Geheimen van Groei

Een groter pand, nieuwe producten, (meer) mensen in dienst nemen, innoveren en misschien wel nieuwe verkooppunten openen. Groei houdt voor iedere ondernemer weer iets nieuws in. Maar een aspect blijft hetzelfde: groei is vooruitgang. Tijdens deze masterclass vertellen we de geheimen van de transitie van start-up naar scale-up. 

Je gaat samen met andere ondernemers aan de slag om de belangrijkste onderwerpen van groei te bespreken zoals personeel, strategie en operatie. Aan het eind van de masterclass heb je concrete handvatten om direct toe te passen in je bedrijf. 

De masterclass wordt gegeven door oa Joost Reimert die meerdere ondernemingen heeft opgericht in verschillende industrien. Daarnaast is hij betrokken bij ACE als scale-up-expert en heeft vele ondernemers bijgestaan bij de groei van hun bedrijf.  

Robert Meijer heeft gewerkt als commercieel directeur bij de Fortis bank en in zijn huidige rol als business coach en consultant begeleid hij ondernemers en bedrijven met het formuleren en realiseren van hun doelen. Zijn focus ligt op financiële vraagstukken.

Herken je jezelf hierin? Zit jij in een groeifase en krijg je ineens te maken met allerlei facetten waarop je als ondernemer moet reageren maar niet weet precies hoe? Meld je dan aan voor de masterclass "De geheimen van groei" op 13/12 van 08.45 -12.00 uur op Science Park 608 te Amsterdam

Kosten: Normaal 50 euro per deelnemer, echter voor innovatieve en duurzame mkb-ondernemers gevestigd in Noord-Holland 50% korting.

View Event →
Masterclass: Het financieren van start -ups en scale ups
Dec
20
2:45 PM14:45

Masterclass: Het financieren van start -ups en scale ups

Op 20 december organiseert PIM de laatste masterclass van het jaar. Dit keer gaat de masterclass over de groei van start-ups en scale-ups en hoe dit gefinancierd kan worden. 

Financiering vormt voor ieder bedrijf een terugkerende uitdaging, off je nu in de start-up fase zit of in een groeifase. Maar ook bij volwassen bedrijven speelt financiering een belangrijke rol. Om hier inzicht in te verkrijgen verzorgt PIM een masterclass voor innovatieve en duurzame mkb-ondernemers. Theoretische kennis wordt gecombineerd met praktijk cases. Daarnaast worden alle mogelijkheden tot financieren besproken. Ook de voor- en nadelen van de verschillende financieringsvormen komen aan bod.

Wil je hierbij aanwezig zijn? Schrijf je dan in!

View Event →

Masterclass: Hoe verleid je een investeerder met een goed businessplan?
Nov
8
2:45 PM14:45

Masterclass: Hoe verleid je een investeerder met een goed businessplan?

Wie bij een bank, investeerder of informal te rade gaat om geld los te peuteren, moet met een goed en volledig businessplan komen. Zij verlangen een doordacht plan dat kort, helder en duidelijk uiteenzet wat je gaat doen, voor wie -  en vooral -  wat dat gaat opleveren. Tijdens de masterclass worden de belangrijkste facetten die een plan moet bevatten uitgelicht aan de hand van real life cases.

De masterclass wordt gegeven door o.a. Joost Reimert die meerdere ondernemingen heeft opgericht in verschillende industriën. Daarnaast is hij betrokken bij ACE als scale-upexpert en heeft vele ondernemers bijgestaan bij de groei van hun bedrijf.  

Robert Meijer heeft gewerkt als commercieel directeur bij de Fortis bank en in zijn huidige rol als business coach en consultant begeleidt hij ondernemers en bedrijven met het formuleren en realiseren van hun doelen. De focus ligt op financiële vraagstukken. 

Zit jij te ploeteren aan je plan, schrijf je lange teksten en heb je het gevoel dat het nog steeds niet volledig is? Kan jij wel wat hulp gebruiken aan de zijlijn en wil je klaargestoomd worden om je businessplan te pitchen voor een investeerder? Schrijf je dan in voor deze masterclass op 8/11 van 14.45 -18.00 uur op Science Park 608 te Amsterdam.

View Event →
Masterclass: de geheimen van groei
Oct
30
2:45 PM14:45

Masterclass: de geheimen van groei

Een groter pand, nieuwe producten, (meer) mensen in dienst nemen, bedrijfscultuur, innoveren en misschien wel nieuwe verkooppunten openen. 

Groei houdt voor iedere ondernemer weer iets nieuws in. Maar een aspect blijft hetzelfde: groei is vooruitgang. Tijdens deze masterclass vertellen we de geheimen van de transitie van start-up naar scale-up. 

Tijdens deze masterclass ga je samen met andere ondernemers aan de slag om de belangrijkste onderwerpen van groei te bespreken zoals,
personeel, strategie en operatie. Aan het eind van de masterclass heb je concrete handvatten om direct toe te passen in je bedrijf. 

De masterclass wordt gegeven door oa Joost Reimert die meerdere ondernemingen heeft opgericht in verschillende industrien. Daarnaast is hij betrokken bij ACE als scale-up experts en heeft vele ondernemers bijgestaan bij de groei van hun bedrijf.  

Robert Meijer heeft gewerkt als commercieel directeur bij de Fortis bank en in zijn huidige rol als business coach en consultant begeleid hij ondernemers en bedrijven met het formuleren en realiseren van hun doelen. De focus ligt op financiële vraagstukken (waaronder het verkrijgen van financiering en het managen van de relatie met de bank in het bijzonder) 

Herken je jezelf hierin? Zit jij in een groeifase en krijg je ineens te maken met allerlei facetten waarop je als ondernemer moet reageren maar niet weet precies hoe? 
Meld je dan aan voor de masterclass "De geheimen van groei" op 30/10 van 14.45 -18.00 uur op Science Park 608 te Amsterdam

Kosten: Normaal 50 euro per deelnemer, echter voor het PIM Noord-Holland netwerk (gevestigd met je start-up in NH) 50% korting, slechts 40 plekken beschikbaar.

View Event →
Masterclass: "Hoe financier ik mijn duurzame business model?"
Oct
10
2:45 PM14:45

Masterclass: "Hoe financier ik mijn duurzame business model?"

Iedereen weet dat financiering zoeken als jong bedrijf lastig is. Dit wordt nog uitdagender als je een duurzaam - / of circulair business model hebt. PIM brengt daar verandering in en gaat je daarbij helpen! In de masterclass hoor je direct van investeerders hoe ze tegen je bedrijf aan kijken, waar ze op letten en welke bedrijven ze wel en niet financieren. En vooral waarom. Daarnaast vertellen ondernemers hoe ze wel financiering hebben opgehaald voor hun duurzaam / circulaire droom. Dus veel praktijk cases, sparren met andere duurzame ondernemers. En plezier! We zien elkaar 10 oktober.

Programma:

14.45 – 15.00 Inloop
15.00 – 15.15 Voorstel ronde + Introductie PIM
15.15  - 16.00 Rabobank – Ivo Hanssen ( Sustainable development manager )+ Mazdak Zareei ( Innovatie Manager ) 
16.00  - 16.15 Pauze
16.15  - 16.35  Interview Mark Fontein – Buurtmus
16.35 -  17.00 PDENH 
17.00 -  17.30 Sprinklr - Suzanne van Straaten 

Wil jij hier graag bij aanwezig zijn? Schrijf je dan nu in!

View Event →
Ondernemersontbijt Heemstede
Oct
10
8:00 AM08:00

Ondernemersontbijt Heemstede

Op woensdag 10 oktober organiseert de gemeente Heemstede op Dag van de Duurzaamheid een duurzaam ontbijt voor ondernemers uit Heemstede. Kom genieten van een duurzaam ontbijt en laat je inspireren door lokale energiepioniers en circulaire helden! Samen gaan we aan de slag met duurzaam ondernemen!

Ook komt PIM wat vertellen over circulair ondernemen en het programma van PIM.

View Event →
Duurzaamheidspodium Schagen
Oct
10
7:30 AM07:30

Duurzaamheidspodium Schagen

Op woensdag 10 oktober organiseert gemeente Schagen het Duurzaamheidspodium voor en door ondernemers met als thema: Duurzaamheid verbindt. Om andere keuzes te maken voor een duurzame wereld van morgen is het belangrijk voor ondernemers om de toekomst mee te wegen in de beslissingen van vandaag. Dit wil de gemeente doen door op het Duurzaamheidspodium de ‘Toekomststoel’ aan te schuiven! Zo krijgt de toekomst letterlijk een plek en wordt de stem van de toekomstige generaties gewaarborgd. Joep een financieel adviseur van PIM zal aanwezig zijn tijdens het Duurzaamheidspodium evenement.

View Event →
Masterclass “financieren van groei voor Start-ups en Scale-ups"
Sep
21
3:00 PM15:00

Masterclass “financieren van groei voor Start-ups en Scale-ups"

Op 21 september organiseert PIM een masterclass. Dit keer gaat de masterclass over de groei van start-ups en scale-ups en hoe dit gefinancierd kan worden. 

Financiering vormt voor ieder bedrijf een terugkerende uitdaging. Of je nu in een start up fase zit of een groei fase.  Maar ook bij volwassen bedrijven speelt financiering een belangrijke rol. Om hier inzicht in te verkrijgen verzorgt PIM een workshop. Theoretische kennis wordt gecombineerd met praktijk cases. Daarnaast worden alle mogelijkheden tot financieren besproken. Ook de voor- en nadelen van de verschillende financieringsvormen komen aan bod.

Programma 

15:00- 15:15 Introductie docenten en deelnemers
15:15- 16:15 Workshop Robert over financiering en funding
16:15- 16:30 Pauze
16:30- 17:30 Praktijkcases Joost Reimert, Roderick van den Berg
17:30- 18:00 Real life cases / gelegenheid tot het stellen van vragen

Wil je hierbij aanwezig zijn? Schrijf je dan in via onderstaande link.

View Event →
Voorlichtingsbijeenkomst Texel
Sep
11
3:00 PM15:00

Voorlichtingsbijeenkomst Texel

Op dinsdag 11 september komt PIM Noord-Holland naar Texel voor een voorlichtingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst wordt er meer verteld over het programma van PIM Noord-Holland. Daarnaast vertellen ondernemers en investeerders meer over financiering van innovatieve en duurzame initiatieven in het MKB in Noord-Holland. Ook zal er ruimte zijn voor vragen en discussie. 

Programma dinsdag 11 september

14.30 uur inloop

15.00 uur Inleiding PIM

15.15 uur Ondernemer aan het woord: Noord-Hollandse ondernemer in toerisme/horeca 

15.45 uur Investeerder die actief is binnen food en agri-sector vertelt meer over financiering en PIM

16.15 uur Open discussie over onderwerp en over PIM met aanwezigen
16.45 uur Samenvatting dag en delen resultaten dag

17.00 uur Afsluiting 

View Event →
Introductiebijeenkomst GO!-NH Circulaire Economie 2018
Sep
4
3:30 PM15:30

Introductiebijeenkomst GO!-NH Circulaire Economie 2018

Op dinsdag 4 september 2018 organiseert PIM-partner GO!-NH samen met Provincie Noord-Holland en Innomics een introductiebijeenkomst waarbij er uitleg wordt gegeven over de verschillende innovatieprogramma’s vanuit Noord-Holland en in het bijzonder de GO!-NH Accelerator Circulaire Economie.

De bijeenkomst wordt georganiseerd voor innovatieve en duurzame mkb-ondernemers en belanghebbenden uit Noord-Holland. We hebben een inhoudelijk en hands-on programma en er is voldoende mogelijkheid voor het vragen of ondersteuning bij innovatie en de inschrijving voor GO!-NH. 

Tijdens de bijeenkomst zullen de verschillende innovatieprogramma’s en mogelijkheden voor ondernemers, MKB en grote bedrijven in een rap tempo de revue passeren. Daarnaast hebben we presentaties van initiatieven en ondernemers die een dergelijke accelerator en innovatieprogramma hebben gedaan en wat dit voor hen heeft opgeleverd. Ook is er gelegenheid om te netwerken.

Programma

15:30 uur: Inloop
16.00 uur: Inhoudelijke presentaties, discussie:
Introductie ondersteunende instrumenten provincie Noord-Holland
Introductie GO!-NH Accelerator, André Knol en Michiel de Klein, Innomics
Ondernemer aan het woord over Innovatie en Accelerators
17:00 uur: Borrel en netwerken

View Event →
PIM Zomer Bijeenkomst in Volendam
Jul
26
3:00 PM15:00

PIM Zomer Bijeenkomst in Volendam

Op donderdag 26 juli organiseert PIM een bezoek bij Glasaal in Volendam waar we een rondleiding zullen krijgen. Deze organisatie heeft zich ten doel gesteld om de paling te redden. Daarnaast willen ze op commerciele basis glasaal produceren, gezien er nog altijd een grote behoefte is. De organisatie doet momenteel veel onderzoek. 

Na de rondleiding bij Glasaal zullen we naar de haven van Volendam gaan waar we de dag afsluiten met een borrel bij Eetcafé Havengat met een mooi uitzicht op de Gouwzee. 

Programma
15.00 uur Ontvangst Glasaal Volendam
15.15 uur Rondleiding & Presentatie door Glasaal Volendam
16.45 uur Borrel Eetcafé Havengat 

View Event →
Introductiebijeenkomst GO!-NH Circulaire Economie 2018
Jul
3
3:30 PM15:30

Introductiebijeenkomst GO!-NH Circulaire Economie 2018

Introductiebijeenkomst GO!-NH accelerator Circulaire Economie

Op dinsdag 3 juli 2018 organiseert PIM-partner GO!-NH samen met Provincie Noord-Holland en Innomics een introductiebijeenkomst waarbij er uitleg wordt gegeven over de verschillende innovatieprogramma’s vanuit Noord-Holland en in het bijzonder de GO!-NH Accelerator Circulaire Economie.

De bijeenkomst wordt georganiseerd voor innovatieve en duurzame mkb-ondernemers en belanghebbenden uit Noord-Holland. We hebben een inhoudelijk en hands-on programma en er is voldoende mogelijkheid voor het vragen of ondersteuning bij innovatie en de inschrijving voor GO!-NH. Gastheer van deze bijeenkomst is Afvalzorg in Assendelft.

Tijdens de bijeenkomst zullen de verschillende innovatieprogramma’s en mogelijkheden voor ondernemers, MKB en grote bedrijven in een rap tempo de revue passeren. Daarnaast hebben we presentaties van initiatieven en ondernemers die een dergelijke accelerator en innovatieprogramma hebben gedaan en wat dit voor hen heeft opgeleverd. Ook is er gelegenheid om te netwerken.

Programma

15:30 uur: Inloop
16.00 uur: Inhoudelijke presentaties, discussie:
Ambitie Afvalzorg
Introductie ondersteunende instrumenten provincie Noord-Holland
Introductie GO!-NH Accelerator, André Knol en Michiel de Klein, Innomics
Ondernemer aan het woord over Innovatie en Accelerators
Workshop succesfactoren slaging circulaire projecten
17:00 uur: Borrel en netwerken

View Event →
Masterclass 'Kunstmatige intelligentie en machine learning'
Jun
22
3:00 PM15:00

Masterclass 'Kunstmatige intelligentie en machine learning'

Gedurende deze Masterclass zullen prof. dr. Marcel Worring en prof. dr. Willemijn van Dolen van de UvA een introductie geven over de inzet van ongestructureerde data voor marketing en bedrijfs toepassingen door middel van machine learning modellen. Let op: De Masterclass is in het Engels.

Deze Masterclass maakt deel uit van Innovators Tribe van ACE (Amsterdam Centre for Entrpeneurship). Een programma dat bedrijven helpt om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologische ontwikkelingen. 

Kosten: Normaal 350 euro per deelnemer, echter voor het PIM Noord-Holland netwerk gratis toegankelijk, slechts 20 plekken beschikbaar

View Event →
Masterclass 'De Geheimen van Groei'
Jun
14
3:00 PM15:00

Masterclass 'De Geheimen van Groei'

Tijdens deze masterclass ga je samen met andere ondernemers aan de slag om de belangrijkste onderwerpen van groei te bespreken, zoals personeel, strategie en operatie. Aan het eind van de masterclass heb je concrete handvatten om direct toe te passen in je bedrijf. 

De masterclass wordt gegeven door Roderick van den Berg en Joost Reimert. Roderick en Joost hebben meerdere ondernemingen opgericht in verschillende industrieel. Daarnaast zijn ze betrokken bij ACE als scale-up experts en hebben ze vele ondernemers bijgestaan bij de groei van hun bedrijf.  

Kosten: Normaal 250 euro per deelnemer, echter voor het PIM Noord-Holland netwerk gratis toegankelijk, slechts 40 plekken beschikbaar.

View Event →
Innovating Mobility 2018 - DEMO DAY
Jun
14
12:45 PM12:45

Innovating Mobility 2018 - DEMO DAY

Graag nodigen wij u uit voor Innovating Mobility 2018 - DEMO DAY dat op 14 juni plaatsvindt. De provincie Noord-Holland presenteert een middag vol inspiratie over en concrete innovaties van slimme en duurzame mobiliteit. Deze middag is de Demo Day van GO!-NH Accelerator duurzame mobiliteit en de meest toonaangevende programma’s en innovaties vanuit de provincie en haar partners.

Innovating Mobility 2018 vindt plaats in een inspirerende omgeving bij 3D Makers Zone in Haarlem.

Op hoofdlijnen ziet het programma er als volgt uit:

12.45 uur Inloop
13.15 uur Opening
13.30 uur 12 + 8 pitches
14.00 uur 1e en 2e rondes sessies
15.30 uur 3e en 4e ronde sessies
16.30 uur slot keynote
17.00 uur Drinks
18.30 uur Einde 

View Event →
Masterclass 'De geheimen van groei'
May
30
12:00 PM12:00

Masterclass 'De geheimen van groei'

 • 5 Robonsbosweg Alkmaar, NH, 1816 MK Netherlands (map)
 • Google Calendar ICS

Ben jij ook benieuwd hoe je met jouw mkb bedrijf van 500.000 euro of meer omzet kan opschalen? Dan is deze masterclass geschikt voor jou. Tijdens deze masterclass ga je samen met andere ondernemers aan de slag om de belangrijkste onderwerpen van groei te bespreken, zoals personeel, strategie en operatie. Aan het eind van de masterclass heb je concrete handvatten om direct toe te passen in je bedrijf.

Programma

15:00 uur Start PIM-Masterclass
17.30 uur Einde PIM-masterclass

Kosten: Normaal 250 euro per deelnemer, maar via de onderstaande knop gratis! Let wel: we hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

View Event →
Financiering van sociale ondernemingen - Stadsgarage meets PIM
May
25
2:15 PM14:15

Financiering van sociale ondernemingen - Stadsgarage meets PIM

 

Ben je sociale ondernemer en zou je meer willen weten hoe je de financiering van jouw sociale onderneming rond kan krijgen? Kom naar de speciale editie van de Stadsgaragesessie meets PIM Noord-Holland om meer te weten te komen over financiering van sociale ondernemingen!

We gaan dieper in op verschillende vormen van financiering, denk aan crowdfunding, impact investment en impact investering door overheden. Daarnaast gaan we met elkaar in gesprek over verdienmodellen.

Wat kun je verwachten? Veel interactie met experts, nieuwe inzichten en aan het eind een netwerk borrel om andere sociaal ondernemers te ontmoeten!

View Event →
Masterclass 'Kunstmatige intelligentie en ondernemen'
May
18
3:00 PM15:00

Masterclass 'Kunstmatige intelligentie en ondernemen'

Gedurende deze Masterclass zullen prof. dr. Maarten de Rijke en dr. Evangelos Kanoulas van de UvA een introductie geven over kunstmatige intelligentie en de mogelijkheden hiervan voor ondernemers. Let op: De Masterclass is in het Engels.

Deze Masterclass maakt deel uit van Innovators Tribe van ACE (Amsterdam Centre for Entrepreneurship). Een programma dat bedrijven helpt om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologische ontwikkelingen. 

Kosten: Normaal 350 euro per deelnemer, echter voor het PIM Noord-Holland netwerk gratis toegankelijk, slechts 20 plekken beschikbaar.

 

View Event →
Financiering van Agri-food & MKB ondernemingen
Apr
19
4:00 PM16:00

Financiering van Agri-food & MKB ondernemingen

Op donderdag 19 april a.s. organiseren Programma Investeringsgereed Innovatief MKB, GreenPortNoord-Holland Noord en de Westfriese gemeenten de bijeenkomst ‘Financiering van Agri-Food & MKB ondernemingen’. De bijeenkomst is bedoeld voor innovatieve en duurzame mkb-ondernemers die op zoek zijn naar investeerders en/of andere financiering. 

Tijdens de bijeenkomst wordt meer over het programma van PIM verteld en pitchen drie ondernemers hun financieringsbehoefte. Vervolgens delen investeerders en experts do's en don'ts bij financiering van agri-food concepten met het publiek.   

Programma:
15:30 uur Inloop
16:00 uur Introductie door PIM en GreenPort NHN
16:30 uur Drie ondernemers aan het woord over innovatie en hun financieringsbehoefte
17:15 uur Tips en tops door experts en financiers
17:30 uur Afsluiting & Netwerkborrel

View Event →
Informatiebijeenkomst MIT, Kvk, Kansen voor West & PIM
Apr
12
3:00 PM15:00

Informatiebijeenkomst MIT, Kvk, Kansen voor West & PIM

 • 3 Dreef Haarlem, NH, 2012 HR Netherlands (map)
 • Google Calendar ICS

Op donderdag 12 april a.s. organiseert PIM Noord-Holland in samenwerking met Provincie Noord-Holland en de Kamer van Koophandel een informatiebijeenkomst over MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT), Kansen voor West en PIM. 

Tijdens deze informatiebijeenkomst geven we meer informatie over de kansen die MIT, Kansen voor West (het samenwerkingsverband van de vier randstadprovincies) en PIM je kunnen bieden. De middag wordt afgesloten met een interactieve sessie met tweee ondernemers die eerder een MIT aanvraag hebben doorlopen en een ervaringsdeskundige van Kansen voor West. Na het plenaire gedeelte is er ruimte om persoonlijk langs te gaan bij de verschillende initiatieven en om te netwerken op de informatiemarkt.

Opzet programma:

15:00 uur Inloop
15:30 uur Start plenair programma
16:45 uur Start informatiemarkt
18:00 uur Einde informatiebijeenkomst

 

logo.jpg
View Event →
Kenniscafé financieren van innovatie: de theorie en de praktijk
Mar
12
3:30 PM15:30

Kenniscafé financieren van innovatie: de theorie en de praktijk

Op maandag 12 maart organiseert PIM Noord-Holland in samenwerking met het lectoraat Finance van Hogeschool Inholland een kenniscafé voor ondernemers bij de Startup Campus Haarlem (SUCH).

Tijdens dit kenniscafé zullen we de resultaten bespreken van de onderzoeken van studenten over het financieren van duurzame en innovatieve ideeën. Na het plenaire gedeelte zal er in kleine groepen gediscussieerd worden over de resultaten en er wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

Financieren van innovatieve ideeën: de theorie en de praktijk

Programma:
15:30 uur Inloop
16:00 uur Opening door vestigingsdirecteur Inholland Haarlem Heleen Jumelet
16:05 uur Presentatie PIM
16:20 uur Onderzoeksresultaten Inholland
16:35 uur Presentatie financieren innovatie
16:50 uur Groepsdiscussie onderzoeksresultaten
17:30 uur Netwerkborrel
19:00 uur einde

Parkeren kan onder het gebouw. Indien je hier gebruik van wenst te maken kan je dat aangeven via eddie@pimnh.nl of bij de registratie. De locatie is uitstekend te bereiken met het OV.

View Event →
PIM Ontbijtsessie
Feb
22
8:30 AM08:30

PIM Ontbijtsessie

Graag nodigen we je uit voor een exclusieve ontbijtsessie van (Programma Investeringsgereed Innovatief MKB) PIM Noord-Holland op 22 februari van 8:30-10:00 uur in de Bakke Rij (aan de Hendrik Figeeweg 3F) in Haarlem.

PIM is een initiatief van de provincie Noord-Holland om innovatieve MKB-ondernemers in Noord-Holland te helpen met hun financieringsvraagstukken door middel van maatwerkondersteuning en groepsgewijze ondersteuning.

Tijdens deze exclusieve gratis ontbijtsessie gaan we met een groep van ongeveer 10 ondernemers in op hulpvragen van ondernemers. Wil je aanwezig zijn bij dit event vraag dan een code aan via eddie@pimnh.nl.

Wij zullen zorgen voor een goed ontbijt, zodat je daarna klaar bent om weer hard aan de slag te gaan aan je onderneming.

Wil je hierbij aanwezig zijn? Vraag dan een ticketcode aan via eddie@pimnh.nl.

View Event →
PIM Ontbijtsessie
Feb
1
8:30 AM08:30

PIM Ontbijtsessie

Graag nodigen we je uit voor een exclusieve ontbijtsessie van (Programma Investeringsgereed Innovatief MKB) PIM Noord-Holland op 1 februari van 8:30-10:00 uur in de Bakke Rij (aan de Hendrik Figeeweg 3F) in Haarlem.

PIM is een initiatief van de provincie Noord-Holland om innovatieve MKB-ondernemers in Noord-Holland te helpen met hun financieringsvraagstukken door middel van maatwerkondersteuning en groepsgewijze ondersteuning.

Tijdens deze exclusieve gratis ontbijtsessie gaan we met een groep van ongeveer 10 ondernemers in op hulpvragen van ondernemers. Wil je aanwezig zijn bij dit event vraag dan een code aan via eddie@pimnh.nl om je hier te registreren.

Wij zullen zorgen voor een goed ontbijt, zodat je daarna klaar bent om weer hard aan de slag te gaan aan je onderneming.

View Event →
Ondernemers - VrijMiBo
Jan
26
5:00 PM17:00

Ondernemers - VrijMiBo

 • Koninklijk Instituut voor de Tropen (map)
 • Google Calendar ICS

PIM-NH organiseert samen met het team van Ready to Scale een vrijdagmiddagborrel voor ondernemers. 

Tijdens deze informele bijeenkomst horen wij graag hoe het met jullie gaat en of er nog uitdagingen in 2018 in het vooruitzicht liggen waarbij wij jullie van dienst kunnen zijn. Misschien is dit hét moment om deel te nemen aan het Ready to Scale groepsprogramma, of ben je nu klaar om financiering op te halen en wil je graag meedoen met onze pitch voor financiers later dit jaar. Kom langs en wij reserveren graag een plekje voor jou! Iedere ondernemer is van harte welkom om gewoon een drankje met ons te drinken. 

Registreren kan via de volgende link: 

View Event →
Voorlichtingsbijeenkomst - Financiering van Food concepten
Dec
15
3:00 PM15:00

Voorlichtingsbijeenkomst - Financiering van Food concepten

Op vrijdag 15 december a.s. organiseert Programma Investeringsgereed MKB (PIM) Noord-Holland een voorlichtingsbijeenkomst ‘financiering van food concepten.’ De bijeenkomst wordt georganiseerd voor ondernemers die actief zijn in de food sector en die een financieringsbehoefte hebben. De bijeenkomst vindt van 16.00-18.00 uur plaats in Zaandam.

View Event →
Voorlichtingsbijeenkomst - Financiering van Innovatie
Nov
20
3:30 PM15:30

Voorlichtingsbijeenkomst - Financiering van Innovatie

Op 20 november a.s. organiseren Programma Investeringsgereed Innovatief MKB (PIM) en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord de bijeenkomst ‘Financiering van Innovatie.’ De bijeenkomst wordt georganiseerd voor innovatieve en duurzame mkb ondernemers die op zoek zijn naar investeerders en/of andere financiering. De bijeenkomst vindt plaats van 15.30 uur – 19.00 uur in Alkmaar.

View Event →
Oct
31
2:00 PM14:00

Informatiebijeenkomst 'Samenwerking in het kader van EIP’

 • Green Campus, zaal 'het Glazen Huis' (map)
 • Google Calendar ICS

Op 31 oktober organiseert de Province Noord-Holland een informatiebijeenkomst voor de regeling ‘Samenwerking in het kader van Europese Innovatie Partnerschappen (EIP)’ van het Platteland Ontwikkelings Programma (POP3). Noord-Hollandse samenwerkingsverbanden die werken aan het praktijkrijp maken van landbouwinnovaties kunnen van 30 oktober 2017 tot en met 31 januari 2018 subsidie aanvragen voor het ontwikkelen en testen van duurzame landbouwinnovaties. 

View Event →
Kickoff PIM - Circulair ondernemen
Oct
17
7:00 PM19:00

Kickoff PIM - Circulair ondernemen

Op 17 oktober organiseert Provincie Noord Holland in samenwerking met Rabobank Ondernemers Impuls een evenement over circulair ondernemen. Helga van Leur neemt u deze avond op een energieke en interactieve manier mee langs inspirerende ondernemers en een team van experts. De avond zal worden geopend door Jaap Bond en Jack van der Hoek van de provincie Noord Holland en Jan Feenstra van de Rabobank.

View Event →