PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering

Hulpmiddelen provincie

Financiering in de Provincie 

Logo-provincie-Noord-Holland-168x105.png

Hulpmiddelen van Provincie Noord-Holland

Om meer (duurzame) innovaties binnen het mkb te stimuleren helpt de provincie bij het wegnemen van (financiële) knelpunten. De provincie draagt zo bij aan een duurzame economie en aan een gezond en innovatief bedrijfsleven in Noord-Holland. Op deze pagina vind je enkele hulpmiddelen die de Provincie ondernemers biedt.


kansenvoorwest-logo-middel-3186.png

Kansen voor West II

Stimuleert economische ontwikkeling in de randstad

Kansen voor West is een samenwerkingsverband van de vier Randstadprovincies (Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) en de vier grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Deze acht hebben voor de tweede keer gezamenlijk een programma ontwikkeld om de regionale economie in de Randstad een innovatieve impuls te geven. Dit gebeurt door het geven van subsidies aan het bedrijfsleven in de regio. 

 

MKB Innovatiestimulering Topsectoren 

Verbetert innovatiekracht, werkgelegenheid en omzet in topsectoren

Als Mkb’er samen met anderen toewerken naar innovatie over regiogrenzen heen? MIT biedt subsidies aan projecten van het MKB en zorgt voor een betere aansluiting bij de innovatie-agenda’s van de topsectoren. Weten of jij aanspraak kan maken op deze subsidie? Klik dan hier.
 


 

Een idee uitwerken?

9iRC-tuc.jpg

GO!-NH

Zet je nieuwe product/dienst in de markt

Heb je een nieuw product ontwikkeld en wil je dit in de markt zetten? Door middel van een programma van drie maanden leer je hoe je valideert, hoe jouw product/dienst aansluit bij de markt en hoe je deze bestormt met jouw innovatieve oplossingen! Je komt in aanraking met je eerste klanten en leert hoe je je propositie nog beter laat aansluiten. GO!-NH Accelerators biedt een programma met trainingen, tools en professionele ondersteuning van experts voor het versnellen van MKB en startups. In februari 2019 start de GO!-NH Accelerator Duurzame Mobiliteit. In de tweede helft van 2019 volgt de GO!-NH Accelerator Circulaire Economie.

Interesse om deel te nemen? Meld je hier aan.
 

logo-text_1014x505_acf_cropped.png

Startup in Residence

Kom binnen de provincie je startup opzetten

Met jouw startup bezig met innovatieve oplossingen voor de regio? De provincie Noord-Holland schrijft verschillende challenges uit waar startups aan kunnen deelnemen. In het programma startup in Residence krijgen startups de kans samen te werken met de overheid om innovatieve oplossingen voor de regio te ontwikkelen. Wil je deelnemen aan het Startup in Residenceprogramma? Klik dan hier om te zien welke challenges er op dit moment zijn!
 


unnamed.png

Innovatiefonds Noord-Holland

Ontwikkelkosten voor je ‘proof of concept’

Financiering voor je ‘proof of concept’ nodig? Innovatiefonds Noord-Holland biedt innovatieve startups en MKB’ers een converteerbare lening om je nieuwe idee uit te werken tot een proof-of-concept. Doe de quickscan om te ontdekken of jouw idee aanspraak kan maken op het innovatiefonds.

 

Circo

Ontwerp je product of dienst circulair

Concreet en snel je product of dienst zo maken dat het circulair wordt zodat je daarmee meer kan verdienen aan je huidige productportfolio? De Circulaire Business Design Track is een 3-daags programma waarin je samen met andere ondernemers aan de slag gaat met circulair ondernemen. Door middel van de door de TU Delft ontwikkelde products that last designprincipes verken je kansen voor je eigen business en zet je concrete stappen in de ontwikkeling van nieuwe circulaire producten, diensten en businessmodellen. In een CIRCO track leer je hoe jij jouw product of dienst circulair kan ontwerpen. Meer dan 350 bedrijven hebben inmiddels deze methodiek toegepast en zijn zo onderdeel geworden van een koplopers netwerk.

 

Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

478607749.jpg

Financiering voor duurzame economie Noord-Holland

Richt jouw bedrijf zich op de energietransitie, circulaire economie of duurzame mobiliteit? Dan kan je aanspraak maken op het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland. Dit investeringsfonds richt zich op bedrijven die een bijdrage leveren aan de duurzame economie in Noord-Holland. Meer weten? Klik dan hier:
 

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord

NHN.jpeg

Begeleiding voor bedrijven in noord-holland noord

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord is de one-stop shop voor ondernemers gevestigd in het noorden van Noord-Holland. Noord-Holland Noord helpt ondernemers verder met vestigingsvragen, financiering en business development.
 

 
ready2.png

Ready 2 Scale Funding guide


Helpt bedrijven die toe zijn aan de volgende stap

Je bent de opstartfase ontgroeid en je bedrijf is bijna klaar voor de volgende stap. Wat je wilt, is groeien. En vaak moet je om te groeien financiering ophalen. Onze partner Ready 2 Scale kan je hierbij helpen. Bekijk onze Ready 2 Scale Funding Guide om uit te vinden hoe.

Icoonketens

logo.gif

Verken de kansen in jouw keten met nieuwe partners

Ontdekken welke waarde er in jouw reststromen zit en hoe je samen met je partners in de keten aan de slag kan om deze economische kansen te benutten? De provincie is partner en bemiddelaar bij de totstandkoming van ketens. Meer weten over de kansen die er liggen in jouw keten? Neem contact op met de provincie.

 
logo_PIM-large.png

Programma Investeringsgereed Innovatief MKB

Antwoord op al je vragen over financieringsmogelijkheden

Innovatieve of duurzame plannen en op zoek naar financiering of een regeling? Met het PIM helpen de uitvoerders KplusV, Innovate Today en ACE Mkb’ers met financieringsvragen, maatwerkadvies, masterclasses en voorlichtingsbijeenkomsten. Financieringsvraag? Neem contact op met PIM.