PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering

Instrumenten Provincie

Financiering in de Provincie 

Logo-provincie-Noord-Holland-168x105.png

Instrumenten van Provincie Noord-Holland


kansenvoorwest-logo-middel-3186.png

Kansen voor West II

Kansen voor West is een samenwerkingsverband van de vier Randstadprovincies (Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) en de vier grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Deze acht hebben voor de tweede keer gezamenlijk een programma ontwikkeld om de regionale economie in de Randstad een innovatieve impuls te geven. Dit gebeurt door het geven van subsidies aan het bedrijfsleven in de regio. 

 

Provincie.png

Openstelling MIT

Ook in 2018 stellen het kabinet en de regio's gezamenlijk geld beschikbaar voor de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Doel van de MIT-regeling is innovatie bij het midden- en kleinbedrijf over regiogrenzen heen te stimuleren.

Vanaf juli gaat de R&D MIT regeling open, deze sluit weer op 6 september 2018. Er kan tot maximaal 300.000 euro aan subsidie aan worden gevraagd.
 


 
9iRC-tuc.jpg

GO!-NH

De GO!-NH Accelerators versnellen MKB-bedrijven en startups. In een programma van 3 maanden ga je van idee tot een bedrijf dat klaar is om met innovatieve oplossingen de markt te bestormen. Met trainingen, tools en professionele ondersteuning van experts ontwikkel je je bedrijf in een beschermde omgeving. In 2018 start de Accelerator duurzame mobiliteit.
 

logo-text_1014x505_acf_cropped.png

Startup in Residence

De Provincie Noord-Holland heeft een Startup in Residence programma. Startups worden tijdens dit programma uitgenodigd om samenwerking op te zoeken met de overheid om innovatieve oplossingen in de regio te ontwikkelen. Tijdens het programma van Startup in Residence, worden er verschillende challenges voorgelegd aan startups.
 


unnamed.png

Innovatiefonds Noord-Holland

Vanaf juli 2018 gaat het Innovatiefonds Noord-Holland open. Innovatieve MKB ondernemingen met trl 3-5 kunnen een financiering aanvragen van 50.000 tot maximaal 300.000 euro. Dit betreft een converteerbare lening. 

 

Circulaire Business Design Track

De Circulaire Business Design Track is een 3-daags programma waarin je samen met andere ondernemers concreet aan de slag gaat met circulair ondernemen. Je maakt kennis met circulaire design principes, verkent kansen voor je eigen business en zet concrete eerste stappen in de ontwikkeling van nieuwe circulaire producten, diensten en businessmodellen. 

 

Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

478607749.jpg

PDENH is een investeringsfonds speciaal bedoeld voor bedrijven die zich richten op de energietransitie, circulaire economie of duurzame mobiliteit en die daarmee een bijdrage leveren aan de duurzame economie in Noord-Holland.
 

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord

NHN.jpeg

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord is de one-stop shop voor ondernemers gevestigd in het noorden van Noord-Holland. Noord-Holland Noord helpt ondernemers verder met vestigingsvragen, financiering en business development.
 

 

Ready 2 Scale Funding guide

ready2.png


Je bent de opstartfase ontgroeid en je bedrijf is bijna klaar voor de volgende stap. Wat je wilt, is groeien. En vaak moet je om te groeien financiering ophalen. Onze partner Ready 2 Scale kan je hierbij helpen. Bekijk onze Ready 2 Scale Funding Guide om uit te vinden hoe.