PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering

Instrumenten Provincie

Financiering in de Provincie 

Logo-provincie-Noord-Holland-168x105.png

Instrumenten van Provincie Noord-Holland


Kansen voor West II

Kansen voor West is het samenwerkingsverband van de vier randstadprovincies (Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) en de vier grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Deze acht hebben voor de tweede keer gezamenlijk een programma gemaakt om de regionale economie in de Randstad een innovatieve impuls te geven. Dit gebeurt door het geven van subsidies aan het bedrijfsleven in de regio. Het programma wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Lees meer

Proof of Concept fonds

Per juni 2018 wordt het Proof of Concept fonds van de Provincie Noord-Holland opengesteld voor financieringen van 50.000-250.000 euro.

Openstelling MIT

Ook in 2018 stellen het kabinet en de regio's gezamenlijk geld beschikbaar voor de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Doel van de MIT-regeling is innovatie bij het midden- en kleinbedrijf over regiogrenzen heen te stimuleren.
De openstelling en sluiting van de MIT in 2018 is zonder tegenbericht gepland op:
  • Haalbaarheidsonderzoeken: Open op 17 april om 9.00 uur – sluiting 6 september om 17.00 uur. (Maximaal 25.000 euro + 60% co-financiering. Let op First come first serve) 
  • R&D-projecten: 2 juli om 9.00 uur – 6 september om 17.00 uur (maximaal 200.000 euro, 100.000 per ondernemer + 65% co-financiering, waarbij in kind 60 euro per uur mogelijk is).
Lees meer
 

GO!-NH

De GO!-NH Accelerators versnellen MKB-bedrijven en startups. In een programma van 3 maanden ga je van idee tot een bedrijf dat klaar is om met innovatieve oplossingen de markt te bestormen. Met trainingen, tools en professionele ondersteuning van experts ontwikkel je je bedrijf in een beschermde omgeving. In 2018 start de Accelerator duurzame mobiliteit.
 

Lees meer

Circulaire Business Design Track

De Circulaire Business Design Track is een 3-daags programma waarin je samen met andere ondernemers concreet aan de slag gaat met circulair ondernemen. Je maakt kennis met circulaire design principes, verkent kansen voor je eigen business en zet concrete eerste stappen in de ontwikkeling van nieuwe circulaire producten, diensten en business modellen. De Track is bij uitstek dé kans om deel uit te maken van een groep innovatieve koplopers in de circulaire economie!

Lees meer

Financieringsregelingen Gemeenten

Hier komen binnenkort financieringsregelingen per gemeenten. Bent u een innovatie adviseur bij een Gemeente? Neem contact op met Eddie voor de mogelijkheden.