PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering

Innovatief MKB Noord-Holland

PIM ondernemers in beeld

Looops

peter bas cremers.jpg

Peter Bas Cremers is sinds begin 2017 actief met Looops, een circulair station in kantoorinrichting. Daarvóór was hij 11 jaar ondernemer in een ander bedrijf (ook actief in de inrichtingsbranche), maar wilde hij via Looops dolgraag de kant op van circulair werken, omdat hij gelooft dat er veel winst voor mens en milieu is te halen, als er bij kantoorinrichting meer wordt gedacht vanuit hergebruik.

"Bij Looops maximaliseren wij herbruikbaarheid van kantoormeubilair en minimaliseren we waardevernietiging. Bedrijven gooien nog zo vaak oude meubels weg, terwijl er legio mogelijkheden zijn om bestaande items te hergebruiken of te ‘upcyclen’: met een nieuw design om te vormen naar je eigen smaak. Zo besparen bedrijven op het milieu en ook nog op de kosten, er zijn alleen maar winnaars. We werken namelijk ook nog met hulp van ‘sociale handen’ (mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) en we kunnen circulaire rapporten bij onze producten leveren, waardoor bedrijven die met ons samenwerken, werken aan hun (verplichte) ‘social return’ punten."

PIM helpt Looops via regelmatige coachingssessies, ongeveer eens in de maand. Hierbij helpen de adviseurs van PIM Peter Bas om zijn prioriteiten duidelijk te maken.

"Ze houden me vaak een spiegel voor en denken mee met de volgende stappen die ik ga nemen. Er komt ontzettend veel kijken bij de opstart van een nieuw bedrijf. Ik ben een enorme aanpakker, heb tientallen ideeën en zie overal mogelijkheden: Pim dwingt mij om na te denken, keuzes te maken en concrete plannen te maken, en dat kan ik gebruiken!"

Peter Bas kwam met PIM in contact via zijn samenwerking met de gemeente Zaanstad. Looops probeert zoveel mogelijk lokaal te opereren, daarover overleggen ze met de gemeente en zijn ze ook met Zaanstad in gesprek om nog meer sociale werkplekken te faciliteren. Zo probeert Looops op meerdere vlakken duurzaam te handelen.

Wil je ook ondersteuning van PIM? Neem contact op via https://pimnh.nl/contact of stuur een e-mail naar joep@pimnh.nl

 
 
 
Afvalberg-niet-nodig.jpg
 
 
From-unwanted-to-most-wanted.jpg