PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering

Innovatief MKB Noord-Holland

PIM ondernemers in beeld

New Electric

Ondernemer Anne Kloppenborg werkt met zijn bedrijf New Electric aan het elektrisch maken van voer- en vaartuigen. Hiermee werkt hij direct aan betere luchtkwaliteit en duurzame mobiliteit. Hij is acht jaar geleden begonnen met het ombouwen van een speedboot om hiermee te kunnen laten zien dat elektrisch niet alleen beperkingen heeft, maar ook bruikbaar is voor leuke dingen. New Electric is inmiddels betrokken geweest bij het ombouwen van meer dan 100 voer- en vaartuigen. Tegenwoordig richt hij zich voornamelijk op de zakelijke markt van specialistische voertuigen zoals duw- en trekboten, takelwagens, treinwagons en ander zwaar materieel. Anne geeft aan dat hij de mening over duurzaamheid wil veranderen: "Toen we begonnen met New Electric was duurzaamheid: Doe het licht uit". Onze missie is "come join the fun", laten zien dat het geen beperkingen geeft. Nu hebben we een goed alternatief voor dieselmaterieel in het proces naar betere luchtkwaliteit"

Inmiddels is er zoveel vraag naar de diensten van New Electric dat het bedrijf flink groeit. Met die groei gaan ook vraagstukken gepaard. PIM helpt New Electric met de groeivraagstukken zodat New Electric verder de toekomst in kan kijken. Anne over de toekomst van New Electric: 
"Wachten op een toekomst waar alleen nieuwe producten duurzaam zijn duurt te lang en kost teveel, ook voor het milieu. Wij bouwen niet alles opnieuw, maar verschonen vaar- en voertuigen voor een mooie toekomst. Conversie van bestaande vaar- en voertuigen biedt een snellere oplossing voor het probleem, creëert groene banen en pakt luchtvervuiling aan."

anne.jpg
NLElectric-Autobianchi-920x600-300x196.jpg
New-Electric_818-920x690-300x225.jpg