PIM - provincie Noord-Holland
PIM helpt innovatieve MKB ondernemers met groeiplannen aan financiering

Innovatief MKB Noord-Holland

PIM ondernemers in beeld

Hurm

De personen achter Hurm

quint.png


Quint Mouthaan (Algemeen directeur/IT/Financiën) heeft jarenlange ervaring als IT-consultant voor verschillende grote multinationals. Hij is begonnen als softwareontwikkelaar en is doorgegroeid tot projectmanager met managementrollen in teams tot 60 personen. Quint is analytisch sterk, resultaatgericht en kan structuur aanbrengen in grote en complexe projecten.

"De wens om te ondernemen begon tijdens mijn studie Technische Informatica aan de TU Delft. Toch heeft het nog jaren geduurd voordat ik de stap heb gezet. Na mijn studie ben ik begonnen bij CAM Force Vision, het softwarehuis van de Koninklijke Marine, in de Den Helder. Na een aantal jaren aan het Combat Management System voor de marineschepen gewerkt te hebben, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. De jaren daarop werkte ik bij Avanade als software developer en later projectmanager aan verschillende internationale projecten. Daar heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad, maar toen Herman me benaderde om Hurm op te zetten kon ik die kans niet laten schieten en ben ik toch gaan ondernemen. Het ondernemen bevalt erg goed. De vrijheid en het feit dat ik zelf kan bepalen welke kant we met het bedrijf opgaan, vind ik erg fijn."

 

herman.png

Herman Mandjes (Business Development) is directeur van zijn eigen Executive Car Service. Hij heeft jaren ervaring als ondernemer en chauffeur voor Captains of Industry. Herman heeft een grondige kennis van de taximarkt en een breed netwerk in de branche. Zijn competenties zijn ondernemerschap, overtuigingskracht en vasthoudendheid.

"Ik ben al vanaf mijn 21ste jaar ondernemer. Vanaf 2000 ben ik echter als taxichauffeur in Amsterdam begonnen. Drie jaar werkte ik als taxichauffeur met op zaterdag nachtdienst en vervoerde ik directeuren binnen het taxibedrijf zelf. Vanuit daar heb ik me opgewerkt en ben ik terecht gekomen bij een beursgenoteerde onderneming als vast directiechauffeur. In de tien jaar dat ik daar de CEO en CFO heb vervoerd, heb ik ook allerlei opleidingen gevolgd en mijn kennis over de taxibranche uitgebreid. Na deze periode ben ik wederom als ondernemer aan de slag gegaan. Samen met mijn kinderen ben ik HIMAN begonnen, een Executive Car Service voor het hoogste segment van de taxibranche. Vanuit hier is mijn netwerk binnen de taxibranche gegroeid. Ook ben ik veel meer over de branche te weten gekomen en heb ik onderzocht hoe deze efficiënter ingericht kan worden. Vanuit die kennis is Hurm ontstaan."

Hurm is ontstaan uit de frustraties over het grote aantal kilometers dat taxiondernemers met een lege taxi door Nederland reden. Ruud de Haan vroeg ooit aan Herman: “Herman, wil jij eens nadenken over het feit dat wij zo veel leegrijden?” Herman kwam erachter dat hij Hurm alleen kon realiseren met een goed team van mensen met ieder hun eigen specialiteiten. Quint en Ed van Hoefen Wijsard werden onderdeel van het team en na een lange ontwikkelingsperiode ging Hurm vorm krijgen. Hurm biedt lege kilometers aan tegen een goedkoop tarief zodat zowel de ondernemer als de klant van de situatie kunnen profiteren. Op deze manier kan Hurm de taxi voor de helft van het standaard metertarief aanbieden. Dit maakt de taxi betaalbaar en laat klanten comfortabel van deur tot deur reizen met een betrouwbare chauffeur. De app van Hurm is eenvoudig in het gebruik en is sinds 2 december 2017 officieel verkrijgbaar voor iPhone en Android.

PIM heeft Hurm de afgelopen tijd op een aantal manieren ondersteund. Tijdens een kickoff zijn bestaande documenten over het bedrijf doorgenomen om tot een aantal focuspunten voor aanscherping te komen. Van daaruit is onder andere het financieel model van Hurm opnieuw doorgerekend en in een nieuw, overzichtelijker format geplaatst. Daarnaast heeft PIM een aantal adviezen gegeven voor het creëren van tractie en het aanscherpen van de pitch voor mogelijke investeerders. In 2018 gaat PIM Hurm ondersteunen bij het aantrekken van passende financiering.

Wil je ook ondersteuning van PIM? Neem contact op via https://pimnh.nl/contact of stuur een e-mail naar joep@pimnh.nl